четвер, 02 серпня 2012 15:38

Академічне веслування. Українська чоловіча двійка стала 11-ю

Академічне веслування. Українська чоловіча двійка стала 11-ю
Дмитро Михайлов і Артем Морозов фінішували п'ятими в олімпійському фіналі В ФОТО: noc-ukr.org

На Олімпіаді у Лондоні відбулися чоловічі фінальні змагання з академічного веслування у парних двійках. Перемогу у цій дисципліні здобули новозеландські веслярі, які подолали двокілометрову дистанцію за шість хвилин і 31,67 секунди, повідомляє офіційний сайт Ігор.

Вигране Натаном Коеном і Джозефом Салліваном золото стало першим для збірної Нової Зеландії на Іграх-2012.

Срібну нагороду лондонської Олімпіади у веслуванні в парних двійках завоювали італійці Алессіо Сарторі і Романо Баттісті, а бронза Ігор дісталася досвідченій словенській парі Луці Шпикові та Іжтоку Чопу.

Новозеландці Натан Коен і Джозеф Салліван є володарями золотих нагород чемпіонатів світу з академічного веслування 2010 і 2011 років. Для обох спортсменів лондонська Олімпіада стала першою в кар'єрі.

Чоловіча двійка парна у складі Дмитра Міхая й Артема Морозова фінішувала п'ятою в олімпійському фіналі В - 6.31,51 (одинадцяте підсумкове місце).

Південноафриканський екіпаж виграв золото в змаганнях з академічного веслування серед четвірок у легкій вазі. Екіпаж з ПАР подолав дистанцію за 6:02,84 хвилини. Срібні медалі завоювала команда Великої Британії (6:03,09), бронза дісталася данським спортсменам (6:03,16).

Команда ПАР виграла третю золоту медаль на Олімпіаді в Лондоні. Інших нагород представники Південної Африки поки не завоювали.

У фіналі жіночих змагань з академічного веслування у вісімці перемогу здобула збірна США, яка принесла своїй збірній тринадцяте золото і тридцяту нагороду Ігор-2012. Таким чином, США зрівнялися за кількістю олімпійських нагород Лондона з лідером неофіційного командного заліку, збірною Китаю.

Американська вісімка подолала двокілометрову дистанцію за шість хвилин і 9,59 секунди. Другими фінішували канадки, що відстали від лідерів гонки на 1,47 секунди. Бронза Лондона дісталася збірній Нідерландів (відставання 2,53 секунди).

Зараз ви читаєте новину «Академічне веслування. Українська чоловіча двійка стала 11-ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути