Ексклюзиви
пʼятниця, 05 жовтня 2018 12:01

Як українські ЗМІ відреагували на нічию "Динамо" в Чехії

У 2 турі групового раунду Ліги Європи "Динамо" на виїзді зіграло внічию з "Яблонцем" (2:2).

Українські спортивні ЗМІ критично висловилися щодо результату киян.

Портал SportArena намагався розібратися, хто винен у негативному результаті:

"Хацкевич не винен у тому, що зараз відбувається з "Динамо". Фатальну помилку допустились не тренери. Її допустило керівництво, вже який рік вражає своїм небажанням опрацьовувати до кінця власні ідеї. І, що найстрашніше, залишися Хацкевич або піди, - це може нічого не зміними в глобальному плані. Стратегія все так же може бути не доведена до кінця".

Football24 вважає, що "Яблонець" не лише не здивував – він підтвердив своє реноме аутсайдера групи K.

"Від того провал "Динамо" ще болючіший. Чехи – не суперник навіть для нинішніх киян. Ніякого дива чи спалахів супергри не відбулось. Вони забили 2 фартові голи завдяки помилкам захисту та воротаря українського клубу. Мали ще кілька атак на куражі, але до цього довело саме "Динамо". Терпіти в захисті – таку тактику можна зрозуміти проти "Аякса" чи "Шахтаря".

Але з командою, явно нижчою у класі, так грати – повна катастрофа. Просто самогубство. Як і дарувати супернику стандарти – чи не єдину справжню зброю чехів. Кияни самі повернули "Яблонец" у гру та вручили їм всі ключі – така щедрість, ніби вони лідер групи, і нічийний результат їх цілком задовольняє. Так, мали всі шанси і з такою грою доповзти до вимученої перемоги. Однак чи так необхідно було грати на утримання уже з 20 хвилини і далі більше? Чи дійсно нічого змінити тренер не міг і не мав ресурсів, коли ставало все гірше і гірше?

Циганков і Гармаш вміють грати у футбол. Може, не всі, може не на рівні плей-оф Ліги чемпіонів, але таку ЛЄ вони здатні витягувати. Перші 15 хвилин це довели. Перелякані чехи не знали, куди діватись і вже й самі асистували супернику. Команда, яка себе поважає і впевнена у власних силах, повинна була в таких умовах йти забивати третій і завершувати гру, яка повністю давалась попереду. Що ж ми отримали насправді? Боягузливий відхід до своїх воріт, якусь недолугу спробу виставити автобус проти ноунеймів.

У перші 15 хвилин перелякані чехи не знали, куди діватись і вже й самі асистували супернику

Сидорчук, Бойко, автор "привозу" та гола у свої ворота Піваріч. Так легко, здається, визначити винуватців цієї втраченої перемоги. Однак їхні помилки стали лише фінальною стадією. Хтось же мав керувати грою команди десь в районі тренерської лави гостей. Мав реагувати на збільшення активності суперника. "Трійка гравців у центрі поля мала притримувати м'яч, але Гармаш постійно обрізався", – цікаве пояснення тактики Хацкевича від самого її автора.

Дуелунд крутим ударом приніс 3 очки з Арсеналом, а нині не мав права хоча б вийти на заміну? "У нас не було ким посилити атаку", – сказав наставник киян після матчу. Ви серйозно, пане Хацкевич? Шкода дивитись на Циганкова і компанію, які підійшли вислухати нецензурні, але виправдані емоції фанатів Динамо після гри. Вони ж можуть грати інакше!

Наші гранди такі несхожі і схожі водночас. Шахтар носиться з яскравим бразильським футболом, Динамо наслідує гірші зразки останнього Моурінью. Вони обоє вели 2:0 на цьому тижні в єврокубках, на них якийсь час було приємно дивитись, та і ті, і ті примудрились втратити очки. До цього додається Ворскла, яка також програла на останніх хвилинах у Лізі Європи. Тільки Шахтар хоч з Ліоном та Хоффенхаймом грав – не останніми командами топових чемпіонів. Та й виглядали "гірники" не так безнадійно і сумно, навіть втративши перевагу.

Автор: ФК "Динамо"
  Гола Гармаша "Динамо" не вистачило для перемоги
Гола Гармаша "Динамо" не вистачило для перемоги

А Динамо... Керівництво виправдовувало виліт у Лігу Європи тим, що це кращий досвід та можливість росту для молодих гравців. Ніякого позитиву, на жаль, не видно. Одне падіння, щоб не сказати деградація. Шапаренко і Шепелєв грають все менше. Літні новачки Буено та Че Че навіть не їдуть з командою в Чехію. Ще інші Дуелунд і Сідклей весь матч сидять у запасі. Далі буде ще цікавіше. Як і Шахтар, Динамо двічі поспіль зіграє проти потенційно найсильнішого суперника.

Тобто, щоб ви зрозуміли. Кияни не можуть перемогти казахів і чехів, але повинні брати 3 очки з французами. Одне тішить, що Ренн 4 рази програв і 1 матч виграв з останніх 6-и. Проте не покидає тривожне відчуття, що бретонці можуть також раптово показати свій найкращий футбол у зустрічах з Динамо.

На думку сайту UA-football, усе могло закінчитися добре для "Динамо": "Залишалося грати десять хвилин, і не дивлячись на тиск "Яблонця", здавалося, що у київської команди є сили і можливості, щоб зберегти переможний результат. Однак помилився Піваріч. Фіналіст чемпіонату світу завозився в центрі поля, Масопуст відібрав у нього м'яч, протягнув до штрафної "Динамо", зіграв в стінку з латишем Ікаунієксом і подав на Травніка. Піваріч намагався виправити свою помилку, зігравши в рукою в воротах, але м'яч все-таки перетнув лінію після удару хавбека "Яблонця".

Олександр Хацкевич не став випускати Русина, Дуелунда або Шапаренка, надавши тим футболістам, що були на полі, догравати матч і задовольнятися нічиєю. Другий поспіль поєдинок в Лізі Європи "Динамо" закінчує з рахунком 2:2. Слідом за "Шахтарем" і "Ворсклою" "Динамо" також втрачає свою перемогу, ведучи в рахунку по ходу матчу. Виниrла неприємна тенденція".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як "Динамо" втратило перемогу над "Яблонцем"- відео

Наступним суперником "Динамо" у Лізі Європи буде французький "Ренн".

Зараз ви читаєте новину «Як українські ЗМІ відреагували на нічию "Динамо" в Чехії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути