Ексклюзиви
пʼятниця, 08 січня 2021 21:00

Як "Шахтар" може змінитися під час зимової паузи

Як "Шахтар" може змінитися під час зимової паузи
Луїш Каштру працює у "Шахтарі" із літа 2019 року. Фото: ФК "Шахтар"

Донецький "Шахтар" зміг посісти третє місце в дуже непростій групі Ліги чемпіонів та заробити путівку в ЛЄ. Команда Луїша Каштру не відпустила "Динамо" у чемпіонській гонці в Україні. Відстань між командами тільки одне очко. Друга частина сезону для "гірників" буде доволі складна.

Не варто чекати великих змін в складі команди під час зимової паузи. Зміни в команді будуть вже по завершенні сезону. Зараз "Шахтарю" варто вжитися із тими кадрами, які є в команді.

Спалах коронавірусу та травми у першій частині сезону призвели до того, що ряд молодих футболістів отримали свій шанс. Хтось його використав, і тепер потрібно закріпити здобуте. Анатолій Трубін зміг стати основним воротарем команди. Але "гірники" не ризикнули відпускати досвідченого Андрія Пятова, продовживши із новим співпрацю ще на пів року. В клубі вирішили, що є свої ризики йти у другу вирішальну частину сезону з воротарем, який грає перший сезон та якому тільки 19 років.

Аналогічна ситуація і в захисті. Змогли себе проявити Валерій Бондар, Віктор Корнієнко та Вітао. Всі ці гравці ще дуже молоді, а значить нестабільні. Сергій Кривцов завдяки своєму досвіду готовий завжди допомогти команді. "Шахтар" вже навчився грати без Ісмаїлі, але відмовлятися від нього також не варто. Своїм досвіду та класом він може допомогти команди.

Єдина позиція, яка дійсно вимагає посилення –це форвард. Жуніор Мораес відверто здав у першій половині сезону

Не варто чекати відходу із команди Віктора Коваленка, угода якого діє тільки до літа 2021 року. Він не є ключовим гравцем, але в плані виступів на два фронти, може мати вагому роль. Це можливість для Каштру проводити ротацію команду. Команда ставить перед собою амбітні плани у ЛЄ та не хоче втрачати золоті нагороди в Україні. Зрозуміло, що без глибини складу не обійтися.

Аналогічна ситуація із Тайсоном. Бразилець не приховує свого бажання повернутися у "Інтренасіонал". Тайсон не дає можливості розвивати лідерські якості Манору Соломону та Тете, але його присутність важлива по-своєму. Він може вирішити індивідуально епізод на свою користь. Особливо це актуально в чемпіонаті України, де майстерність гравця здатна приносити очки та перемоги. Тому до завершення сезону не може бути ніяких розмов про відхід із бразильця із команди.

Єдина позиція, яка дійсно вимагає посилення –це форвард. Жуніор Мораес відверто здав у першій половині сезону. Нападнику у червні буде вже 34 роки. Особливої альтернативи йому не має. Дентіньйо - вразливий до травм. Перевід Тайсона на вістря атаки не приносить дивідендів. Можна задуматися над поверненням Ларрі Кайоде або Данила Сікана з оренди. Але краще вийти на трансферний ринок та спробувати посилити атаку. З 6 матчів ЛЧ "Шахтар" забивав тільки у 2-х. Якісний нападник буде дуже важливим для боротьби за чемпіонство та завдань в ЛЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як може змінитися "Динамо" під час зимової паузи

"Шахтар" виходить із відпустки 14-го січня. "Гірники" проведуть два тренувальних збори у Туреччині.

Зараз ви читаєте новину «Як "Шахтар" може змінитися під час зимової паузи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути