вівторок, 19 лютого 2008 08:00

Як Ісинбаєва фліртувала з Путіним на очах мільйонів (ФОТО)
6

У Санкт-Петербурзі, в Маріїнському державному академічному театрі опери і балету, пройшла дев"ята щорічна церемонія вручення Laureus World Sports Awards. Церемонію вступним словом відкрив Президент Росії Володимир Путін.

- Ця премія - визнання заслуг зірок спортивного Олімпу. Місце проведення заходу вибране не випадково. Санкт-Петербург - місто, багате спортивними традиціями, - відзначив в своїй вітальній промові Володимир Путін.

Міжнародна спортивна премія світової академії Laureus є головною спортивною нагородою, яка вручається щорічно видатним спортсменам і спортсменкам року. Вперше премії "Лауреус" були вручені у 2000 році. Церемонія вручення міжнародних нагород проходить під патронажем Нельсона Мандели. Переможців вибирає жюрі, що складається з 43 членів Світової академії спорту Laureus.

Репортаж із заходу транслюється в 180 країнах світу. Бути присутнім на ньому за честь для багатьох зірок світового спорту. На цей раз разом з Путіним за церемонією вручення премій стежили знаменитий фінський автогонщик Міка Хаккінен і видатна російська легоатлетка Олена Ісинбаєва.

Спортсменка, яка в минулий уїк-енд у Донецьку на традиційних змаганнях "Зірки жердини" встановила 21-й в кар"єрі світовий рекорд, стрибнувши на 4 метри 95 сантиметрів, не втратила шансу пофліртувати з Президентом Росії.


Нагороди були вручені переможцям в семи номанациях:

Кращий спортсмен року - тенісист Роджер Федерер.

Краща спортсменка року - тенісистка Жюстін Енен.

Краща команда року - національна збірна ЮАР з регбі.

"Відкриття року" - автогонщик Льюїс Хемілтон.

"Повернення року" - легкоатлетка Пола Редкліфф.

"Кращий спортсмен з обмеженими можливостями" - Естор Вергеєр.

"Кращий представник активних видів спорту" - сноубордист Шон Уайт.

Відзначимо, що швейцарець Федерер став кращим спортсменом року за версією світової академії спорту "Лауреус" вчетверте поспіль.

Півзахисник італійського "Мілана" Кака визнаний кращим футболістом світу 2007 року за трьома різними версіями: ФІФА, Міжнародної асоціації профессиональніх спортсменів, а також французького журналу France Football.

Окрім того жюрі вручило також спеціальні премії:

За видатні досягнення і внесок в розвиток спорту - Сергію Бубці. Приз легендарному радянському і україінському стрибунові з жердиною, президентові Національного олімпійського комітету України, першому віце-президентові Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій, членові і голові комісії атлетів Міжнародного олімпійського комітету вручили Олена Ісинбаєва і знаменитий футболіст, тренер і функціонер з Німеччини Франц Беккенбауер.

"За високий спортивний дух" - голові світового антидопінгового агентства Діку Паунду, який нещодавно пішов у відставку після восьми років служби на посту

"Спорт в ім"я добра" - отримали двоє братів з США Брендон і Шон Туохи за їх роботу по організації міжнародного проекту "Гравці за мир".

Фото REUTERS

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Як Ісинбаєва фліртувала з Путіним на очах мільйонів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути