пʼятниця, 03 серпня 2012 18:44

АІВА, не дивлячись на звернення Бубки, все ж відхилила протест бою Хитров-Огого

АІВА, не дивлячись на звернення Бубки, все ж відхилила протест бою Хитров-Огого
Міжнародна асоціація аматорського боксу не змінила свою позицію, відмовивши в прийомі протесту. Фото: nr2.com.ua

Міжнародна асоціація аматорського боксу (AIBA) відхилила протест, поданий українською стороною на результат боксерського поєдинку Олімпійського турніру між чемпіоном світу, українцем Євгеном Хитровим і британцем Ентоні Огого у ваговій категорії до 78 кг.

Як повідомляє прес-служба НОК України в п'ятницю, у протесті, поданому в четвер, вказувалися 5 пунктів, "які говорять на користь українського боксера і повинні змінити остаточне рішення".

"Незважаючи на вагомі аргументи, рішенням спортивного журі AIBA протест не був прийнятий", - відзначає прес-служба НОК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За медаль Хитрова боротимуться в арбітражному суді

У повідомленні також наголошується, що українська делегація все ж спробувала домогтися перегляду результатів поєдинку. Зокрема, були проведені ряд зустрічей на рівні керівництва AIBA, спортивного журі та суддівського корпусу, глава НОК Сергій Бубка і президент Федерації боксу України Володимир Продивус зустрілися з президентом AIBA Чинг Коу Ву.

"Міжнародна асоціація аматорського боксу не змінила свою позицію, відмовивши в прийомі протесту", - підкреслює прес-служба.

"Українська делегація висловлює своє незадоволення відсутністю правил чесної гри в цьому поєдинку і вважає результати бою Хитров-Огого такими, що не відповідають дійсності. Українська делегація також вимагає від структур, які відповідають за проведення змагань, дотримання правил чесної гри і забезпечення рівних можливостей для спортсменів усіх країн", - підкреслюється в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «АІВА, не дивлячись на звернення Бубки, все ж відхилила протест бою Хитров-Огого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути