Ексклюзиви
четвер, 04 жовтня 2007 09:41

Ахметов: "Шахтар" з перемогою першим поздоровив Янукович

Президент "Шахтаря"  Ринат Ахметов відразу ж після матчу з "Бенфікою" відправився в роздягальню своєї команди, щоб поздоровити гравців і тренерів з перемогою. Після цього наступив момент для спілкування з пресою, повідомляє www.champion.com.ua.

- Ринат Леонідович, це перший виїзний матч в історії участі "Шахтаря" у груповому етапі Ліги чемпіонів, коли він перемагає. Що можете сказати з цього приводу?

- Ви знаєте, це статистка. Містер Луческу сказав учора на прес-конференції, що ми повинні трошки змінити традиції, ми вже повинні вигравати на виїзді. От і вийшло, що сьогодні ми змінили традицію, команда виграла. Хочу поздоровити всіх уболівальників з перемогою, ми завоювали важливі 3 очка.

- Допомагають такі матчі піти від політики? Вибори в країні, футбол великий..

- Це різні речі. Футбол - це емоції, гра... І мені здається, що сьогодні багато наших шанувальників добре попереживали за нашу команду - буквально до останньої секунди.

- У "Бенфіки" існує традиція випускати перед початком зустрічі орла, щоб заводити публіку. Збираєтеся ви вводити що-небудь подібне в Донецьку, на новому стадіоні?

- Ми аналізуємо все краще, що є в Європі, і намагаємося впровадити це в себе. І все-таки, сьогодні було набагато більше думок про те, щоб обіграти таку сильну команду, як "Бенфіка", ніж про нововведення. Ми перемогли суперника, я дуже цим задоволений.

- Сам запуск орла справив на вас якесь враження?

- Ви знаєте, я, можливо, проґавив цей момент, можливо, я цього не бачив... Не виключено, що це і до кращого.

- Результат матчу "Селтік" - "Мілан" на нашу користь?

- Коли ми зіграємо ще 4 гри, отоді і порахуємо, що на нашу користь, що ні. Ми узяли важливі 3 очка. У нас гарні шанси... У кожній зустрічі ми будемо грати тільки на перемогу. Потім наприкінці порахуємо, і яке місце в нас буде, у тім турнірі і станемо грати. Якщо в Лізі чемпіонів - виходить, у Лізі чемпіонів, якщо в Кубку УЄФА - виходить, у Кубку УЄФА. Принаймні, 6 очок говорять про те, що в нас є всі шанси на те, щоб зайняти в цій групі третє місце. Але це зовсім не наша задача. Я сказав перед груповим етапом, що ми можемо зайняти і друге, і третє, і четверте місце. Порахуємо потім...

- Хто поздоровив вас першим?

- Було дуже багато дзвінків. А першим поздоровив прем"єр-міністр України, Віктор Федорович Янукович. Він дуже сильно переживав за нашу команду, ви знаєте, що він великий шанувальник "Шахтаря". Віктор Федорович відразу подзвонив, як тільки пролунав свисток судді. Сказав, що ми виглядали дуже добре, радий, що команда перемогла.

- Був момент у грі, що вас засмутив, розчарував?

- Детально ми будемо аналізувати гру пізніше. Це футбол, неможливо зробити так, щоб не було моментів біля наших воріт. Мені здається, що ми дуже добре почали цю гру, 25 хвилин цілком контролювали хід двобою. Але були і 2-3 індивідуальні помилки, "Бенфіка" створила кілька небезпечних моментів біля наших воріт. Потім ми знову вирівняли гру. В другому таймі "Шахтар" відмінно проводив контратаки, треба було забивати, тоді стало б легше. Але, напевно, у нас така команда... Словом, вона хоче, щоб шанувальники не відходили від екранів телевізорів, до кінця догледіли матч, переживаючи до останньої секунди. Утім, найголовніше, що ми перемогли.

- Вам сподобався нападаючий Кардоза? Чи може таке відбутися, як у випадку з Нері Кастільо, що він буде запрошений у вашу команду?

- Мені здається, що в нас є нападаючі такого типу - це Лукареллі і Кастильо, і Саша Гладкий, котрого, якщо він буде так прогресувати, чекає прекрасне майбутнє.

- Ринат Леонідович, невже після такого старту ви погодитеся на третє місце?

- Я вже сказав, що ті очки, що є на даний момент, дозволяють нам думати, що ми завоюємо третє місце. Але я ж не сказав, що це наша мета. Ми будемо боротися за друге. У підсумку, після ігор групового етапу, порахуємо очки.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов: "Шахтар" з перемогою першим поздоровив Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути