понеділок, 18 серпня 2008 08:54

Африканці традиційно домінували на дистанції 10 км

Ефіопський стаєр Кененіса Бекеле став олімпійським чемпіоном з бігу на дистанції десять тисяч метрів. Африканський спортсмен виграв забіг з новим олімпійським рекордом - 27 хвилин, 1,77 секунд.

Друге місце зайняв ще один ефіоп Сілеши Сіхіне, а бронзову медаль завоював кенієць Міка Кого.

Велику частину дистанції Бекеле біг позаду своїх конкурентів, але на останньому колі вирвався вперед і фінішував першим. Сіхіне відстав від переможця на 1,7 секунд. Олімпійський чемпіон 1996 і 2000 років Хайле Гебрселассіе фінішував шостим.

Раніше 17 серпня на олімпійському легкоатлетичному турнірі було розіграно ще п"ять комплектів нагород. Румунка Костантіна Томеску перемогла в марафоні, росіянка Гульнара Галкіна-Самітова завоювала золото в бігу на три тисячі метрів з перешкодами, Шеллі-Енн Фрейзер з Ямайки виграла стометрівку, словенець Прімож Кожмус став кращим в метанні молоту, а камерунка Франсуаза Мбанго Етоне. - в потрійному стрибку.

18 серпня легкоатлети визначать найсильніших в шести дисциплінах. Жінки змагатимуться в метанні диску, стрибках з жердиною і бізі на 800 метрів, а чоловіки - в стрибках в довжину, бігу на три тисячі метрів з перешкодами і бігу на 400 метрів з бар"єрами.

Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Африканці традиційно домінували на дистанції 10 км». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути