Ексклюзиви
понеділок, 19 березня 2007 16:47

Абрамович відкупиться від Моурінью за 15,5 мільйонів доларів

 

Декілька англійських видань вийшли з матеріалами про те, що відставка головного тренера "Челси" Жозе Моурінью, 46 років, літом 2007 року неминуча.

Проте в зв"язку з тим, що його контракт розрахований до кінця червня 2010 року, клуб на чолі з Романом Абрамовичем повинен виплатити португальцю компенсацію у розмірі 8,1 мільйонів фунтів стерлінгів (15,5 мільйона доларів), інформує football.ua.

Розмір компенсації Моурінью, за умовами угоди з "Челсі", визначається гонорарами тренера в сезоні, що передує звільненню. Це означає, що якщо відставка відбудеться літом 2007 року, то він повинен отримати суму, відповідну його заробіткам в сезоні-2005/06.

За цей період Моурінью заробив 8,1 мільйона фунтів стерлінгів - 5,2 мільйона за контрактом і 2,9 мільйона як бонуси (головним чином, за перемогу в чемпіонаті англійської прем"єр-ліги).

У сезоні-2006/07 "Челсі" вже виграв Кубок Англійської ліги, а також продовжує боротьбу в трьох інших турнірах - першості Англії, Кубку країни та в Лізі чемпіонів.

При цьому в англійських ЗМІ активно обговорюються імена можливих наступників Моурінью. Як пише газета The People, головним претендентом на пост нового головного тренера "Челсі" є наставник "Барселони" Франк Райкаард. Ще одним кандидатом називають тренера голландського "ПСВ" Рональда Кумана.

Зараз ви читаєте новину «Абрамович відкупиться від Моурінью за 15,5 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути