четвер, 17 червня 2021 06:11

"Я встиг пірнути в кущі. А п'яного Лобановського міліція пов'язала" - Колосков

"Я встиг пірнути в кущі. А п'яного Лобановського міліція пов'язала" - Колосков
Валерій Лобановський до останніх днів тренував "Динамо". Фото: УНІАН

Почесний президент РФС 80-річний В'ячеслав Колосков пригадав історію пов'язану із Валерієм Лобановським.

Під час підготовки до сезону в Криму Колосков з Лобановський вживали алкоголь. Справа завершилася викликом міліції.

Колоскову вдалося втекти, а Лобановський та його помічник Володимир Веремєєв потрапили у відділок. Правда справу вдалося зам'яти завдяки заступництву Володимира Щербицького, пише "Спорт-Експрес"

Про Лобановського теж історія є?

Є. Правда, знову з випивкою пов'язана...

Нас це не коробить.

У розпал сухого закону київське "Динамо" готувалося до сезону в Ялті. А я був зі збірною в Сімферополі. У мене шофер, службова машина. Якось з Володею Веремєєвим поїхали до Лобановського. Зайшли в кімнату, той відразу дістав з холодильника пляшку горілки. 0,75.

Нормально.

Випили. О п'ятій годині тренування. Лобановський провів його як ні в чому не бувало, прийняв душ, і ми вирушили на вечерю в ресторан готелю "Ялта". Вибрали дальній столик на відкритій веранді. Алкоголь під забороною, за цим стежили суворо. Але у Лобановського все схвачено, знайомий офіціант приносив горілочку в чайнику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суркіс порівняв Луческу із Лобановським

Ось це рівень.

Один чайничок, другий, третій... Чим більше випиваєш, тим голосніше розмовляєш, починаєш жестикулювати. На чоловіка і жінку, які сиділи за сусіднім столиком, не звертали уваги. А дарма. Вони-то, як пізніше з'ясувалося, і донесли. Здогадалися, що не чаї ганяємо. Коли ми вже до виходу потягнулися, нагрянула міліція.

Дивлюся — з усіх боків оточують. Веремєєв, недовго думаючи, першого ж бу-бух — в щелепу! Той падає. А я хоч і п'яний, але міркую — якщо заметуть, мені кінець. Встигаю пірнути в кущі, бігом до машини, командую шоферу: "Рушай!"

А Лобановський із Веремєєвим?

Пов'язали. Вранці дзвінок, другий секретар обкому. У паніці: "Що вчора в готелі сталося?" Я вже трохи відійшов. Спокійно відповідаю: "Не знаю. Повечеряли з Валерієм Васильовичем, і я поїхав". — "Уявляєте, його і Веремєєва затримала міліція. П'яних! До Щербицького дійшло. Боюся, з обох погони злетять".

- Чим скінчилося?

Та зам'яли...

Завдяки вам?

Ну що ви! Щербицький і допоміг. Спочатку наїхав на них. Потім відмазав. Я-то в цій ситуації був безсилий. Навпаки, найбільш уразливий. Чиновник! Мене б не тільки зняли з посади, ще й виключили б з партії. Донині не розумію — як втік?

Лобановський Валерій — видатний український футболіст і тренер. Багаторічний наставник "Динамо" Київ, на чолі якого двічі вигравав Кубок володарів кубків УЄФА. Суперкбукок УЄФА Тричі був наставником збірної СРСР, з якою став віцечемпіоном Європи 1988. Тренер збірної України у 2000—2001 роках. Один з найтитулованіших тренерів в історії світового футболу. Герой України. Помер у 2002 році.

Зараз ви читаєте новину «"Я встиг пірнути в кущі. А п'яного Лобановського міліція пов'язала" - Колосков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути