четвер, 27 грудня 2012 11:18

"Я шокований продажем "Металіста", - Ахметов

"Я шокований продажем "Металіста", - Ахметов
Ахметов не зумів переконати Ярославського не продавати "Металіст". Фото: shahta.org

Власник "Шахтаря" Рінат Ахметов у четвер опублікував офіційну заяву з приводу продажу харківського клубу.

На сайті "Шахтаря" сьогодні з'явилося повідомлення наступного змісту:

"З Олександром Ярославським мене пов'язує багаторічна дружба. Свого часу я порекомендував йому звернути увагу на футбол, а конкретно на ФК "Металіст"... Про те, що Олександр Владиленович вирішив передати клуб іншому інвестору, я дізнався ввечері напередодні офіційної заяви про це. Ярославський подзвонив мені і сказав, що прийняв таке рішення.

У мене не було ні можливості, ні часу його переконати, і, якщо чесно, ця новина мене шокувала. Я відразу подумав, як це відіб'ється на ФК "Металіст" і взагалі на всьому українському футболі. Адже "Металіст" зарекомендував себе командою, яка демонструє гарний, яскравий атакуючий футбол, командою, з якою грати важко і перемогу над якою особливо цінуєш", - сказав Ахметов.

Ахметов зазначив, що з Ярославським його "пов'язує багаторічна дружба".

"Свого часу я порекомендував йому звернути увагу на футбол, а конкретно на ФК "Металіст". Я глибоко вдячний йому за те, що він прийняв харківську команду, коли та перебувала в Першій лізі, і вивів "Металіст" на високий європейський рівень. Те, що Ярославський зробив для ФК "Металіст" і в цілому для українського футболу, заслуговує на найбільш добрі слова", - сказав він.

Ахметов також зазначив, що вважає заяву нового власника харківського клубу "дуже амбітною й дуже цікавою".

"І хочу сказати, що ми завжди вболіватимемо за "Металіст", коли він виступає на європейській арені, ми завжди вболіватимемо за "Металіст", коли він грає проти київського "Динамо"... Ми можемо тільки вітати високу конкуренцію в чемпіонаті України. Але для нас перемога – тільки золото, а срібло – поразка. "Шахтар" зробить усе, щоб якість нашої гри дозволяла завжди тримати золоті медалі чемпіонату країни в наших руках", - заявив Ахметов.

Як відомо, 24 грудня група компаній "Газ Україна" досягла домовленостей щодо придбання ФК "Металіст" у бізнесмена Олександра Ярославського.

Нагадаємо, новим власником "Металіста" стала група компаній "ГазУкраіна". Бізнесмен Сергій Курченко, який представляє її, заявив, що планує протягом 3 років виграти "золото" чемпіонату України і готовий викупити у місцевої влади Харкова їхню частку в стадіоні "Металіст".

Зараз ви читаєте новину «"Я шокований продажем "Металіста", - Ахметов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути