середа, 07 грудня 2011 19:21

"Я справді вражений" - Блан шокований базою "Шахтаря"

"Я справді вражений" - Блан шокований базою "Шахтаря"

7 грудня СТБ "Кірша" відвідала делегація на чолі c головним тренером збірної Франції Лораном Бланом. Привід очевидний: зараз визначаються місця дислокації учасників фінальної частини Євро-2012. У поле зору французької команди, яка проведе як мінімум два матчі на "Донбас Арені", природним чином потрапила база "Шахтаря".

Мсьє Блан спочатку вивчив умови для тренувань, проживання, підготовки, відновлення на базі першої команди "гірників". Він заглянув буквально в кожен закуток: де будуть жити тренери і футболісти. Зробив для себе висновок, що таке клубні душові, тренажерний зал, кімната для теоретичних занять, медико-відновлювальний комплекс. Пройшовся по Італійському дворику, оглянув зал для відпочинку гравців.

Втім, гості з Франції не обмежилися тільки першою базою. Вийшовши з корпусу основної команди, вони пішки, щоб оцінити всі принади ландшафту, попрямували на базу, в якій розміщуються молодіжний склад і команди клубної Академії. Тут під ретельний огляд потрапили знову ж номери для проживання, тренажерний зал, все, що пов'язано з відновленням після ігор і тренувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна зіграє в одній групі зі Швецією, Францією та Англією

Не залишився без уваги і критий манеж. Французів зацікавили його розміри, якість штучного покриття і т. д. По ходу екскурсії гості навіть зацікавились, чи можна в номерах для футболістів поставити ліжко для людини зростом за метр дев'яносто п'ять ...

"Я справді вражений, - зізнався Блан. - Це центр найвищого рівня одного з кращих клубів Європи. Для нас було дуже важливо оцінити якість полів, всіх споруд - можу сказати, що все це відповідає найвищому європейському рівню. Думаю, що влітку все це виглядає ще більш вражаюче.

Це тільки наш перший візит сюди, до цього ми не дуже цікавилися цим місцем, але вже зараз можемо сказати, що воно виглядає дуже привабливим для нас. Але нам потрібно ще подумати про це.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Євро-2012 збірна Франції житиме в Донецьку з поваги до України

До речі, було б чудово, якби й цього разу нам вдалося закінчити поєдинок з тим же результатом, що і в червні. Але я думаю, що українці не погодяться на таке. Для нас дуже почесно і приємно брати участь у фінальній частині чемпіонату Європи, це дуже хороші змагання. І я сподіваюся, що в червні буде гарна погода."

Нагадаємо, остаточне рішення про дислокацію збірних буде за УЄФА. Там розглянуть всі побажання команд-учасниць групового етапу і приймуть рішення, хто де розміститься.

Зараз ви читаєте новину «"Я справді вражений" - Блан шокований базою "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути