неділя, 16 грудня 2018 20:11

Я отримав пропозицію, від якої не відмовляються - історія Дідьє Дрогба

На цьому тижні легендарний африканський нападник Дідьє Дрогба оголосив про завершення професійної кар'єри. 40-річний нападник з Кот-д'Івуару повісив бутси на цвях по завершенню сезоні в американській MLS. Останній рік він відіграв за "Фінікс Райзінг", з яким вийшов у фінал MLS.

Хоч і народився він в Африці, але вже дитячі роки його родина емігрувала у Францію. Дідьє часто переїзжджав з міста в місто та папралельно займався футболом у місцевих юнацьких командахз. Професійний шлях він розпочав у 1998 році, коли почав виступати за друголіговий "Ле Ман".

Професійним футболістом він став у солідному, як на теперішній час, віці — 20 років. Тренером команди був Марк Вестерлоппе, під керівництвом якого африканець почав потрапляти у стартовий склад і забив 7 голів у сезоні 1999/2000. Потім тренер змінився і Дрогба перестав підходити під ігрову модель команди. Нападника продали до вищолігового "Генгама", який боровся за виживання.

  Дрогба допоміг "Генгаму" врятуватись від вильоту
Дрогба допоміг "Генгаму" врятуватись від вильоту

"Генгаму" вдалося зберегти місце у елітному дивізіоні, а Дідьє Дрогба став найкращим бомбардиром клубу в наступному сезоні — 2002/03. Команда посіла 7-е місце, а лідерів почали спокушати пропозиціями з багатих клубів — Флоран Малуда пішов до "Ліона", а Дідьє Дрогба — до "Марселя".

У новому клубі нападник отримав можливість грати в Лізі чемпіонів та боротися за медалі чемпіонату Франції. Зайнявши 3-є місце у своїй групі Ліги чемпіонів, марсельці кваліфікувалися до Кубка УЄФА. У цьому турнірі французи зустрілися з дніпропетровським "Дніпром". Обидві зустрічі видались не надто результативними — 0:0 в Дніпропетровську та 1:0 у Марселі. Долю протистояння вирішив єдиний гол, який забив Дрогба з пенальті. У фіналі "Марсель" програв серію післяматчевих пенальті іспанській "Валенсії".

Провівши видатний рік у складі "марсельців", Дідьє отримав дуже спокусливу пропозицію з Лондона.

"Якщо б я слідував за велінням серця, то залишився б у Марселі. Переходити до "Челсі" мене ніхто не примушував. Але мною керує розум. Бувають пропозиції, від яких не відмовляються ані у спортивному, ані у фінансовому плані", - так Дрогба прокоментував пропозицію "Челсі".

Він не зміг відмовити і провів в стані "арситократів" найвидатнішу частину своєї кар'єри. Він провів в столиці Англії 8 років за які встиг наколотити 164 м'ячі у всіх турнірах. Чотири рази виграв АПЛ та одного разу Лігу чемпіонів.

  Дідьє став справжнім королем Англії
Дідьє став справжнім королем Англії
Після "Челсі" пограв у доволі екзотичних чемпіонатх: Туреччина, Китай, Канада та США. Але в кодній зі своїх команд продовжував штампувати голи. Також Дрогба став найрезультативнішим гравцем збірної Кот-д'Івуару, 65 голів в 104 матчах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фізично слабкий і безперспективний - володаря Золотого м'яча не хотіли брати в команду

Всього за кар'єру Дідьє Дрогба зіграв 622 поєдинки в яких забив 263 м'ячі.
Зараз ви читаєте новину «Я отримав пропозицію, від якої не відмовляються - історія Дідьє Дрогба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути