субота, 10 грудня 2011 12:38

"Я голосував за Данилова" - Ахметов

"Я голосував за Данилова" - Ахметов

Президент донецького "Шахтаря" Рінат Ахметов голосував за кандидатуру Віталія Данилова на виборах президента прем'єр-ліги. Про це він розповів журналістам після закінчення зборів об'єднання.

"Ми дуже конструктивно поговорили про український футбол, визначилися з планами на завтрашній день. А також переобрали Віталія Данилова президентом прем'єр-ліги на два роки. Сподіваємося від цього виграє наш футбол".

Як розподілилися голоси президентів?

"9 проголосували за Данилова, семеро свої голоси віддали Курганському. Мені здається це чудовий результат для обох кандидатів. Я голосував за Данилова. Я задоволений його роботою. За великим рахунком, навіть ті клуби, які голосували проти Данилова з повагою поставилися до його роботи. Вони про це публічно сказали. Ми проаналізували пройдений шлях і всі залишилися задоволені. Будемо надіятися, що наступні шляхи будуть ефективними для українського футболу."

Яку тему обговорювали найбільше? Мабуть, суддівство?

"Поговорили про те що турбує кожен клуб та кожного вболівальника. Додам, що ми спілкувалися у вузькому колі і я не знаю, що можна говорити, а що ні. У принципі, великих таємниць там немає. Ми дійсно говорили про суддівство, обговорювали інші проблеми. Зробимо наступні кроки у майбутнє".

Коломойський висловив думку, що половину суддів прем'єр-ліги потрібно розігнати.

"Щоб це зробити потрібно знайти їм заміну. Думаю, це слова сказані на емоціях. Рівень суддівства має вийти на новий якісний рівень. Як цього досягти? Це дискусія не одного дня.

Суддівська проблема торкається всіх. У "Шахтаря" немає ніяких преференцій. В матчі з "Карпатами" ми забили чистий гол, який не зарахували, а львів'яни ображаються, що їм поставили два пенальті. У грі з донецьким "Металургом" ми забиваємо чистий гол, його не зараховують. Боковий суддя помилився. Помиляються всюди. Ми говоримо про рівні правила гри для всіх. Це головне."

Прем'єр-ліга давно не збиралася таким повним складом.

"Сьогодні зібралася наша українська футбольна сім'я. Ми поговорили і прийняли цікаві рішення.

За великим рахунком у нас було три питання: звіт Данилова, обрання президента прем'єр-ліги, перед яким ми заслухали програми кандидатів, та різне. У нас виникали цікаві дискусії. Дуже важливо, щоб український чемпіонат продовжував рости. Це головне.

Також привітали "Металіст". Це єдина українська команда, яка вийшла у євровесну. Там не буде "Шахтаря" та "Динамо". Це вперше. Востаннє ми вилітали з єврокубків так рано після програшу "Бенфіці", а так ми завжди забезпечували собі єврокубкову весну. Це дуже болючий удар для нашого клубу та вболівальників. Хоча з АПОЕЛем команда показала гідну гру."

Зараз ви читаєте новину «"Я голосував за Данилова" - Ахметов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути