пʼятниця, 24 травня 2019 14:00

6 гравців збірної України, для яких молодіжний Кубок світу в Польщі може покращити клубну кар'єру

6 гравців збірної України, для яких молодіжний Кубок світу в Польщі може покращити клубну кар'єру
За сезон в "Динамо" Владислав Супряга " скотився" з першої команди в Ю -19. Фото: офіційний сайт "Динамо".

23 травня в Польщі стартував молодіжний Кубок Світу Ю-20. Сьогодні збірна Україна проведе свій перший матч на турнірі проти одноліток із США.

Не варто думати, що Кубок Світу в Польщі відкриє багато нових гравців. Усі зірки вже перебувають у доволі хороших клубах. Мова може йти тільки про подальші переходи з клубу в клуб за хороші гроші. Наприклад, "Інтер" домовляється з аргентинським "Ланусом" на рахунок вінгера Педро де ла Веги. Молодіжний Мундіаль може тільки корегувати ціну на гравця. Насамперед, турнір у Польщі буде можливістю гравцям покращити свої клубні справи, довести власну перспективність.


Gazeta.ua спробувала визначити гравців збірної України, для яких Кубок світу в Польщі може стати доленосним в їхній клубній кар'єрі.

20 річний воротар Андрій Лунін має контракт із самим "Реалом". Цього сезону Лунін виступав в оренді за "Леганес". Провів у чемпіонаті Іспанії тільки 6 матчів. Невдалий сезон на клубному рівні сприяв запрошенню Луніна до збірної України Ю-20, де він має отримати ігрову практику та допомогти своїм досвідом команді Петракова. Андрій Лунін вже останні півтора сезони викликається до розташування національної збірної України, щоправда, там грає тільки у товариських матчах. Практику на рівні збірних отримував на рівні молодіжної збірної Ю-21. Вдалий виступ у Польщі має допомогти Луніну боротися за своє місце під сонцем у Мадриді та підтвердити власний талант.

Минулорічний Євро серед 19-річних став зоряних часом для Владислава Супряги. Про тоді ще 18-річного форварда друголігового "Дніпра-1" дізналися не тільки в Україні, але і в Європі. Побудова гри збірної України передбачає гру від оборони, атака команди будується через індивідуальну швидкість гравців. Супряга завдяки своїм швидкісним якостям раз за разом залишав опікунів за своєю спиною. Дійшло до того, що суперники почали грати проти Владислава персонально, "накриваючи" його на полі одним чи двома захисниками. Після вдалого Євро Супряга мав інтерес від різних європейських клубів. "Аякс" хотів бачити в себе талановитого форварда, але новим клубом для Супряги стало київське "Динамо", яке шукало варіанти для підсилення атаки минулого літа. У Києві Владислав розпочав відразу зі стартового складу в кваліфікації Ліги чемпіонів, але особливо в нього нічого не вийшло. Кінець сезону зустрічав вже в команді Ю-19. Участь у Кубку світу - додаткова можливість для Владислава Супряги знову нагадати про себе та перезавантажити власну кар'єру.

Супряга завершував сезон разом із "Динамо" Ю-19

Справжнім мозковим центром збірної України у Польщі будуть Сергій Булеца і Олексій Хахльов. У молодіжній команді "Динамо" Булеца веде гру команди, добре себе зарекомендував в Юнацькій Лізі чемпіонів, де був одним із лідерів команди. Хахльов свого часу змінив академію "Динамо" на іспанський "Алавес". Саме від цих гравців буде залежати перехід з оборони в атаку та гра у середині поля. Від цього буде залежати дуже багато для збірної України. Булеца вже переріс рівень молодіжної команди "Динамо", але поки шансу зарекомендувати себе в першій не мав. Справи Хахльова в Іспанії йдуть не кращим чином, за першу команду "Алавеса" він і близько не грає. Вдалий виступ на Кубку світу може дати обом гравцям поштовх у розвитку подальшої кар'єри, або зміну клубу.

Георгій Цітаїшвілі цього сезону дебютував за першу команду "Динамо" у чемпіонаті та єврокубках. Але поки стабільним місцем у складі похвалитися не може. Виходить більше на заміни, або на окремі матчі. Його роль у грі команди Петраковадуже важлива. Саме від Георгія залежать атаки на лівому фланзі. Вдалий виступ у Польщі – можливість ще більше покращити свої позиції в "Динамо" наступного сезону.


Протягом зимового трансферного вікна "Динамо" перебувало у пошуку центрального захисника. Ні з ким домовитися не вдалося. Водночас у системі команди є свій перспективний захисник Денис Попов. На рівні молодіжних та юнацьких збірних України та в клубі Попов грав пліч-о-пліч з Віталієм Миколенком, який вже є повноцінним гравцем першої команди. За своїм потенціалом і талантом Денис навряд чи поступається чимось своєму партнеру за молодіжними командами. Просто поки свого шансу в першій команді "Динамо" ще не мав. Виходив на матч проти "Маріуполя", де залишив дуже хороше враження. Вдалий виступ на Кубку світу в Польщі може допомогти Попову стати повноцінним гравцем першої команди "Динамо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про найуспішнішого тренера молодіжних збірних України

Молодіжний Кубок світу в Польщі розпочався 23 травня та буде тривати до 15 червня. 24 команди розділенні на 6 груп. Перші 2 збірні та 4 найкращі з 3 місць проходять до 1/8 турніру. Збірна України зіграє в групі з США, Нігерією та Катаром.

Зараз ви читаєте новину «6 гравців збірної України, для яких молодіжний Кубок світу в Польщі може покращити клубну кар'єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути