понеділок, 07 червня 2010 12:19

45-річний Домінік Гашек офіційно став гравцем "Спартака"

45-річний Домінік Гашек офіційно став гравцем "Спартака"

Легендарний воротар збірної Чехії Домінік Гашек поставив підпис під контрактом зі "Спартаком". 45-річний хокеїст проведе в московському клубі наступний сезон.

"Приїзд найкращого воротаря Домініка Гашека для "Спартака", втім, як і для всього російського хокею - це дуже важлива подія. Ми з ним пов'язуємо великі надії на майбутній сезон. Він завоював всі титули, які є в міжнародному хокеї сьогодні. У Нагано став олімпійським чемпіоном, тоді своїми очима бачив, як він грав. До цього моменту припускав, що завдяки воротареві можна перемогти, але до кінця в це не вірив, а Гашек довів, що можна, і я побачив це на власні очі. Сподіваюся, всі свої найкращі якості він проявить і в "Спартаку".

"Одне з наших завдань на майбутній сезон в КХЛ увійти до трійки призерів. Наші вболівальники вже втомилися чекати, коли ми повернемося на п'єдестал пошани. Воротар - це півкоманди, а Гашек, думаю, навіть більше ніж половина. Так що, сподіваюся, на вдалий виступ команди в цьому сезоні", - прокоментував рішення клубу президент червоно-білих В'ячеслав Старшинов, передає ИТАР-ТАСС.

Гашек був задрафтований "Чикаго" ще в 1983 році, проте зміг виїхати до Північної Америки лише через сім років, отримавши до того моменту кілька призів найкращому воротарю та кращому гравцеві чемпіонату Чехословаччини. Основний етап його 16-річної кар'єри в НХЛ припав на виступ за "Баффало" (1992-2001). У ці роки він шість разів визнавався найкращим голкіпером НХЛ і став першим в історії воротарем, який двічі отримував "Харт Трофі" найціннішому гравцеві ліги.

У 1998 році у складі збірної Чехії Домінік Гашек став олімпійським чемпіоном Нагано, причому у фіналі зіграв на нуль проти збірної Росії (0:1). Пізніше, в Турині-2006 Гашек виграв бронзу.

Перейшовши в стан "Детройта", Гашек в перший же сезон допоміг своїй новій команді виграти Кубок Стенлі в 2002 році, після чого оголосив про завершення кар'єри, однак через рік повернувся в "Детройт".

Після локауту в НХЛ чеський голкіпер провів один сезон у "Оттаві", а потім знову повернувся у "Детройт". Після перемоги "червоних крил" в Кубку Стенлі в 2008 році Гашек вдруге оголосив про завершення кар'єри і повернувся на батьківщину. У квітні 2009 року прославлений ветеран прийняв пропозицію "Пардубіце" і відновив професійну кар'єру в клубі, в якому її починав у 1980 році. У 2010-му Гашек став чемпіоном Чехії.

За матеріалами Sports.ru

Зараз ви читаєте новину «45-річний Домінік Гашек офіційно став гравцем "Спартака"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути