Ексклюзиви
понеділок, 30 березня 2009 19:44

30 березня Анатолію Тимощуку "стукнуло" 30 років (ФОТО)
16

У понеділок, 30 березня Анатолій Тимощук святкує свої 30-річчя. Капітан "Зеніта" та лідер збірної України в одному з інтерв"ю сказав, що це не мало і не багато, а якраз достатньо. Пишне святкування навряд чи буде, оскільки через два дні ювіляр у складі збірної України гратиме у відбірному матчі до ЧС-2010 з командою Англії на "Вемблі".

Gazeta.ua вітає Анатолія з ювілеєм і бажає тішити вболівальників голами та перемогами, уникати трамв і поразок, і здобути путівку в ПАР на ЧС-2010.


Анатолій Тимощук народився в Луцьку 30 березня 1979 року. У "Волині" починав грати на місці нападника. В середині поля заграв уже в "Шахтарі", куди перейшов у 1997 році.


У донецькому клубі став капітаном команди і справжнім улюбленцем футбольних фанів. Коли визначали символічну збірну "Шахтаря" за всі 70 років (1936-2006) існування команди, то саме Анатолія Тимощука вибрали почесним капітаном.


Взимку на початку 2007 року санкт-петербурзький "Зеніт" придбав українського півзахисника за суму близьку до 20 млн. доларів.


У чемпіонаті Росії 2007 "Зеніт" зайняв перше місце, а українця визнали найкращим гравцем російської Прем"єр-Ліги за підсумками сезону.


Зеніт" виграв Кубок УЄФА в травні 2008 року. У фінальному матчі російська команда перемогла шотландський "Глазго Рейнджерс" з рахунком 2:0.



Тимощук передає Кубок УЄФА в руки президента Росії Дмитра Медведєва. Трофей важить 15 кг і виготовлений з чистого срібла.



Тимощук відвідав з Кубком УЄФА Київ, Донецьк і Луцьк.


В кінці серпня 2008 року "Зеніт" став володарем Суперкубка УЄФА, обігравши "Манчестер Юнайтед" з рахунком 2:1. Авторами голів стали гравці "Зеніту" Павло Погребняк і Данні, а також захисник МЮ Неманья Відіч.


Дебют Тимощука у національній збірній відбувся 26 квітня 2000 р. в матчі Болгарія – Україна (0:1)


За досягнення високих спортивних результатів на чемпіонаті світу 2006 в Німеччині Анатолій нагороджений орденом "За мужність" III ступеня.


2000 року одружився з Надією. Дітей у подружжя не має.



Тимощук і Воронін - нерозлучні друзі. Футболісти навіть встигли породичатися. Анатолій - хрещений батько маленького Вороніна


1 липня 2009 Тимощук має стати гравцем німецької "Баварії"


Єдиний український футболіст, який став прототипом для літературного персонажа (Тимофій Онищук з книги російського письменника Ярослава Вєрова "Господин Чичиков").


У Луцьку заснував дитячий футбольний турнір, який проводять щороку (у 2007 р. за "Кубок Анатолія Тимощука" змагалися не лише волинські та київські юнаки, а й польські футболісти)



Анатолію дуже не сподобалось його зображення в обтягуючих лосинах і купою м"язів
Зараз ви читаєте новину «30 березня Анатолію Тимощуку "стукнуло" 30 років (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути