вівторок, 05 травня 2020 21:00

18-річний український воротар може поїхати на Євро-2020

18-річний український воротар може поїхати на Євро-2020
Анатолій Трубін у 17 років дебютував за першу команду "Шахтаря". Фото: ФК "Шахтар"

18-річний воротар "Шахтаря" Анатолій Трубін має шанси поїхати на Євро-2020. Турнір відбудеться наступного року.

Основний воротар національної команди - Андрій Пятов. Викликається до збірної з 2006-го. 28 червня Пятову виповниться 36. Він уже заговорив про можливе завершення кар'єри в збірній України. Уже зараз треба думати про його заміну.

Формально другим голкіпером збірної України є Андрій Лунін. У товариських матчах Андрій Шевченко довіряє йому місце у воротах. Проблема в тому, що Лунін поки не має стабільної ігрової практики. В командах іспанської Ла Ліги - "Леганесі" та "Вальядоліді" - він міцно сидів в запасі. Отримав стабільну практику тільки в "Ов'єдо", команді з Сегунди, встиг провести 10 матчів за неї. Належить "Реалу". Через економію коштів Королівський клуб планує повернути Луніна до Мадриду, де український воротар стане дублером Тібо Куртуа. Це значить, що якщо у бельгійського воротаря не буде травм, то на Луніна чекають другорядні матчі.

Динамівські воротарі Георгій Бущан та Денис Бойко не викликаються до збірної.

Динамівські воротарі Георгій Бущан та Денис Бойко не викликаються до збірної.
Можливо, проблема в тому, що обоє за стилем гри не підходять тренеру воротарів національної команди - іспанцеві Педро Харо

Можливо, проблема в тому, що обоє за стилем гри не підходять тренеру воротарів національної команди - іспанцеві Педро Харо.

"Шахтар" зараз робить ставку на Анатолія Трубіна. Позиціонує його як наступника Пятова. Все більше йому довіряє у матчах чемпіонату.

Тенденція у майбутньому буде тільки посилюватися. Донеччанам потрібен готовий воротар, коли завершить із футболом Пятов.

В такому разі шанси Анатолія Трубіна отримати виклик та стати третім воротарем у збірній суттєво ростуть. Україні потрібно думати також про наступні відбіркові турніри. Лунін –це добре, але ще один воротар відповідного рівня точно не завадить.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексворотар "Динамо" завершив кар'єру та емігрував до США

Анатолій Трубін - вихованець "Шахтаря". Зіграв у шести матчах за першу команду. Провів два сезони в Юнацькій Лізі УЄФА. Гравець молодіжної збірної України.
Сергій Тищенко

Зараз ви читаєте новину «18-річний український воротар може поїхати на Євро-2020». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути