четвер, 04 червня 2009 11:48

16-річний хокеїст помер напередодні драфту

16-річний хокеїст помер напередодні драфту

В понеділок, 1 червня, відбувся драфт юніорів КХЛ, в ході якого клуби рекрутували під свої прапори талановиту молодь. А напередодні прийшла сумна звістка: від пневмонії помер 16-річний випускник хокейної школи "Білі ведмеді" Владислав Спіряков.

Він входив в збірну Москви і викликався в юнацьку збірну Росії 1992 року народження. Його хокейна доля повинна була вирішитися на драфті КХЛ. Втім, за деякими даними, сам він готувався до переїзду за океан, де збирався грати в одній з юніорських ліг.

На самому драфті відбулося декілька сенсаційних кадрових рішень. Так, столичне "Динамо" вибрало під 16-м номером Андрія Бикова, сина головного тренера збірної Росії і "Салавата Юлаєва" В"ячеслава Бикова. Нагадаємо, що біло-блакитні в минулому сезоні вибили з плей-офф ЦСКА, і це стало причиною звільнення Бикова з армійського клубу.

Зараз 20-річний Биков-молодший виступає за швейцарський "Фрібург", з яким має контракт ще на два роки. Проте цінність його ще і в тому, що в Андрія, окрім швейцарського, є і червоношкірий паспорт. А значить, він не потрапляє під ліміт на легіонерів.

А першим номером драфту став гравець "Мечела" Михайло Пашнін. Його вибрав ЦСКА. Зарплата молодої зірки складе 3 000 000 рублів на рік (близько $100 000).

За матеріалами Террикон, КП в Украине

Зараз ви читаєте новину «16-річний хокеїст помер напередодні драфту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути