Ексклюзиви
неділя, 25 серпня 2019 01:48

12 годин без спочинку: українське місто встановило національний рекорд
24

У Черкасах святкували День Незалежності спортивним фестивалем
Фото: facebook.com/ybotnar
У Черкасах святкували День Незалежності спортивним фестивалем
У Черкасах святкували День Незалежності спортивним фестивалем
У Черкасах святкували День Незалежності спортивним фестивалем
У Черкасах святкували День Незалежності спортивним фестивалем

У Черкасах другий рік поспіль на День Незалежності проводять спортивний фестиваль. Цього разу містяни замахнулися на всеукраїнський рекорд із тривалості танцю. Із 7:00 гурти області безпрестанку виконують хореографічні номери у різних стилях.

"Прийшла подивитися на виступи різних колективів. Уже 3 години тут. Ще подивлюся - цікаво, - говорить викладач 36-річна Людмила Коваленко. Ховається у тінь дерева. - У місті є й інші заходи, але тут найоригінальніше святкувати. Шкода, що так спекотно".

На зустріч прямує кароокий худорлявий чоловік у світлій сорочці:

"Прийшов із сім'єю - сином і дружиною. Класно, що невимушена обстановка. Гарно придумали так святкувати. Спорт дає силу, а незалежності без сили не буває, розповідає 62-річний Олександр Сивак. - Сина 11-річного Максима привчили до спорту - займався бойовим самбо, а зараз перейшов на плавання. Усі "пустоти" в житті людини повинні бути заповненими. Хай краще це буде спорт, ніж бездумне сидіння з гаджетом. Прививає режим, розширює коло спілкування. Ми його ще й на шахи водимо, щоб тримати баланс сили фізичної та інтелектуальної".

Бажає гарного святкування і йде до родини.

Автор: Олександр Рибалка
  У Черкасах святкували День Незалежності спортивним фестивалем
У Черкасах святкували День Незалежності спортивним фестивалем

Підходжу до фарбованої блондинки, що поправляє русокосій дівчинці 13-ти років костюм, дає їй пиріжок.

"Були тут і минулого року. Раз уже виступили, а ще десь тричі виступатимуть. Донька 8 років займається танцями - ще з садочка, розповідає 47-річна Світлана Куліш. - Змішаний стиль обрала. Як мама я задоволена - у доньки багато друзів. Вона дуже розкрилася, завдяки танцям. Ходить із великим задоволенням. Буває, хвора, а йде, а повертається зовсім інша - енергія б'є ключем. Для святкування Дня Незалежності дуже цікавий формат. Єдине - спека доймає".

До гурту приєднується жінка у темних окулярах. Заповнюють якісь талони. Виявляється, серед марафонщиків розіграють квиток на концерт Дмитра Монатіка, що приїде увечері. На Монатіка хочуть усі. Він "гуру в танцях".

"Я вже 15 років працюю акомпаніатором у цьому танцювальному колективі, - розповідає жінка, не знімаючи сонцезахисних окулярів. Представляється Іриною Хоружою, 52 роки. - Люблю працювати із дітьми. Вони постійно розвиваються і міняються, і ми поряд змінюємося. Часто хороші ідеї у хореографічних постановках самі ж учні і привносять. Святкування Дня Незалежності у такому форматі, вважаю, дуже сучасним. Так можна залучити багато молоді".

Сідаю перепочити на лавці. Поряд батьки із дівчинкою років 9-ти у золотому костюмі східної танцівниці. Під східні мотиви дівчинка рухає стегнами і розвіює довге, кольору пшениці, волосся:

"Донька Вероніка рік із задоволенням відвідує східні танці. Дуже любить, навіть дома перед комп'ютером сама тренується, - розповідає мати дівчинки 39-річна Юлія Ляшко. - У інших танцювальних стилях донька себе пробувати боїться - хвилюється, що впаде. А цей напрямок вибрала через вбрання - дуже сподобалися костюми танцівниць".

За 50 м розгорнулася ще одна локація. Тут вже не так спекотно - захищає холодок від дерев. На матах показують майстерність юні спортсмени у різних видах спорту: боротьбі, єдиноборствах, гімнастиці, фітнесі. Територію щільно обступили родичі тренери і гості свята.

"Хороша можливість показати кожен вид спорту. Діти ходять, цікавляться, обирають - беруть візитки чи записують номер телефону, - говорить тренер-викладач із кульової стрільби 30-річна Тетяна Піньковська. - Тут виступають діти із спортивних шкіл міста і області. Вони люблять брати участь у таких заходах, бо це не змагання, вони не конкурують. Їм цікаво, коли їх бачать, ними пишаються батьки та інші люди. Таке святкування Дня Незалежності дуже вдале. Це не шароварщина, є на що подивитися. Гарна ідея із рекордами. Сама ходжу до тренажерного залу і басейну. Багаторічний досвід у спорті мотивує залишатися в тонусі, це вже спосіб життя. І танці люблю. Збираюся теж потанцювати".

Автор: Gazeta.ua
  У Черкасах святкували День Незалежності спортивним фестивалем
У Черкасах святкували День Незалежності спортивним фестивалем

Тренер тхеквондо готує і налаштовує підопічних на виступ. Діти 6-8 років у білих формах, підперезаних темними поясами, обступили вчителя 23-річного Владислава Миколаєнка: "Скажіть собі мотивуючі слова. Багато-що залежить від вас! Налаштуйтеся".

Після виступу вказує дівчаткам на промахи. Але додає: "Радійте, що отримали важливий досвід. Наступного разу виступите краще".

Серед учнів 12-річний Ренат Яковенко. Знімати форму після виступу допомагає мама.

"Люблю нашого тренера за те, що він примушує працювати. Багато тренерів просто жаліють, і ніхто не стає чемпіоном, - каже курчавий хлопець - Наш допомагає багатьом стати чемпіонами. Три роки займаюся. Я чемпіон. Навчився розбивати дошки, самозахисту, багатьом різним ударам. Якщо зустріну хуліганів, то зможу надавати стусанів".

Серед натовпу зустрічаємо мера Черкас Анатолія Бондаренка.

"Колись пообіцяв, що Черкаси будуть спортивною столицею України. Потихеньку рухаємося до цього. Жодне з інших міст України так не святкує, - розповідає міський голова. - Колектив у Черкаській міській раді, що відповідає за спортивний напрямок, ініціював уже другий рік поспіль проведення цього фестивалю. Сам рідше став спортом займатися, буває, у футбол зіграю. Але сьогодні із директором стадіону, мабуть, доведеться станцювати. Багато-хто просить".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День Незалежності: в окупованому Криму замайоріли українські прапори

О 19 годині Черкаси встановили новий національний рекорд України "Наймасовіша естафета танцювального фрістайлу протягом 12 годин". Без перерви танцювали понад 30 колективів міста й області. Це майже 670 танцівників. Для глядачів показали 311 хореографічних постановок.

"День Незалежності в спортивному форматі для нас стає вже доброю традицією. Як і минулого року, Черкаси встановили новий національний рекорд, цього разу – танцювальний. Ми підтвердили, що можемо об'єднатися навколо ідей здорового та активного способу життя, – сказав заступник мера 33-річний Юрій Ботнар. – Черкаси довели, що готові ставати спортивною столицею України. Підтвердили, що ми сильна нація. А де сила – там і незалежність".

Автор: Gazeta.ua
  У Черкасах святкували День Незалежності спортивним фестивалем
У Черкасах святкували День Незалежності спортивним фестивалем

День Незалежності цього року проходив незвично. За деякий час до дня "Х" президент офіційно оголосив, що параду не буде. На шпальтах соціальних мереж вибухнуло непорозуміння. Тоді, являючи взірець послідовності, президент вирішив, що парад буде, але назвати його треба "урочиста хода".

Зараз ви читаєте новину «12 годин без спочинку: українське місто встановило національний рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути