понеділок, 19 листопада 2012 15:42

У Криму військові провели найпізнішу в році вітрильну регату
16

Фото: фото: РЕГІОНАЛЬНИЙ МЕДІА-ЦЕНТР МОУ в Сімферополі

Протягом двох днів, 17-18 листопада, поблизу акваторії Севастопольської бухти, в честь 21 річниці Дня Збройних Сил України пройшла вітрильна регата.

Її провели журнал "Військо України" та Федерація вітрильного спорту України та провели вітрильну регату в честь 21 річниці Дня Збройних Сил України на призи журналу "Військо України".

Змагання пройшли на спортивних яхтах-монотипії "Мелджес 24" поблизу акваторії Севастопольської бухти. Цей клас яхт порівняно новий для українського вітрильного спорту.

Сьогодні в Україні налічується всього 7 яхт, п'ять з яких і взяли участь у регаті. У перегонах взяли участь імениті українські яхтсмени, спортсмени армійських і флотських клубів з усієї України.

"Щоб керувати яхтою такого класу - потрібно володіти високими професійними навичками", - розповів майстер спорту міжнародного класу, чемпіон Європи серед юніорів старшина першої статті Олексій Борисов.

За результатами дводенної боротьби за першість перемогу здобув екіпаж під командуванням Василя Гурєєва, триразового чемпіона Європи серед майстрів та чемпіона світу серед грандмайстрів вітрильного спорту в олімпійському класі "Зоряний" 2012 року.

"Держава тоді вважається європейською - коли на її горизонті гордо майорить вітрило, я впевнений, що сьогоднішній захід це чергова сходинка на шляху розвитку яхтингу в Україні, а військові спортсмени стануть надійною опорою нашого вітрильного спорту", ??- підкреслив Гуреєв.

Зараз ви читаєте новину « У Криму військові провели найпізнішу в році вітрильну регату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути