Ексклюзиви
субота, 09 квітня 2011 00:02

Подяка "Барсі", помста за Шеву: нічия "Динамо" і "Браги"

Подяка "Барсі", помста за Шеву: нічия "Динамо" і "Браги"

Перший матч чвертьфіналу Ліги Європи між київським "Динамо" та португальською "Брагою" закінчився внічию — 1:1. 14 квітня вже на території суперника команди з'ясують, кому з них грати у півфіналі турніру.

О пів на дев'яту вечора автобус з "Брагою" прямує від готелю "Інтерконтиненталь" до стадіону "Динамо" імені Валерія Лобановського. Через вікна видно, що гравці одягнені у темні костюми з краватками. Більшість роздивляються київські вулиці та людей. Дехто читає газету.

Матч розпочнеться о 22:05. За годину до стартового свистка у касах стадіону ще залишаються квитки по 150 та 300 гривень.

"Є щось ближче до центру? Дайте мені чотири штуки по 300", - не поскупився на тікети один з вболівальників.

"Після початку матчу купив би дешевше", - каже хтось із спекулянтів.

На 16-тисячному стадіоні аншлаг. Вільні місця є тільки у гостьовому секторі "Браги". Біля однієї з трибун висить білий плакат з написом іспанською мовою "5:1 Gracias Barca". Так вболівальники "Динамо" відреагували на поразку донецького "Шахтаря" у першому чвертьфінальному матчі від каталонської "Барселони".

"Брагу" динамівські фани зустрічали синіми та білими прапорцями. Їх перед матчем поклали на кожне сидіння. Дехто накривається ними від дощу.

"Брага" відповіла звичним для себе ритуалом — гравці стали у коло біля своєї лавки запасних.

На іншій лавці зручно вмощувався Андрій Шевченко. Юрій Сьомін залишив футболіста у запасі.

Тезка Шеви — Андрій Ярмоленко вже на шостій хвилині головою відправив м'яч під перекладину воріт "Браги". Радість від забитого голу тривала до 13 хвилини, тобто до автоголу імені Вукоєвича — Гусєва. Гравці "Браги" на радощах побігли обійматися з тренерським штабом. Алан навіть рукою показав у бік Огнена, мовляв, не я забив, а цей товариш.

"Пішла подача з кутового. Я хотів вибити м'яч, але він влучив у ногу Гусєву і від нього залетів у ворота", - каже після матчу Вукоєвич.

Спочатку автогол записали на хорвата. У другому таймі на табло вже красувалося ім'я Олега Гусєва.

На початку другого тайму трохи поштовхалися Алан та Ярмоленко. Їх намагався розняти захисник "Браги" Мігель Гарсія.

"Мабуть, Ярмоленко потягнув Алана за косичку", - жартують вболівальники, натякаючи на екзотичну зачіску футболіста.

Шевченко, який замінив Артема Кравця після першого тайму, пробув на полі всього 17 хвилин. Це антирекорд цього розіграшу Ліги Європи. На 61-й хвилині Шева забив м'яч у ворота "Браги" після свистка і отримав від голландського арбітра Бйорна Куперса друге попередження. Андрій вперше у кар'єрі залишив поле через вилучення.

"Як я міг почути свисток? Це був ігровий момент. І воротар теж реагував на м'яч - ні він, ні я свистка не чули" - пояснив ситуацію після гри Шева.

Вболівальників це рішення арбітра дуже розлютило. З трибун у бік поля полетіли згадані прапорці, пакетики із соняшниковим насінням, яблука, пластикові пляшки та інші не ідентифіковані літаючі об'єкти.

А ще всі дружно почали звинувачувати арбітра у нетрадиційній орієнтації, тобто скандувати "Суддя ...".

Вукоєвич та Єрьоменко жестами закликали вболівальників заспокоїтися. Мабуть, подіяло, або закінчилися прапорці.

За десять хвилин до закінчення матчу глядачі почали розходитися. Сильний дощ і пізня година ще більше мотивували вболівальників залишити стадіон.

Після фінального свистка футболісти масово обмінялися футболками. Кияни дякували своїм вболівальникам, воротар "Браги" аплодував нечисленним прихильникам своєї команди. А один із суддів отримав під зад від Парамона. Так суперфан помстився за Шеву.

Ярмоленку теж дісталось від фаната, який вибіг на поле після закінчення матчу. Сміливець накинув на Андрія шарфик "Динамо". Футболіст зірвав його із себе.

"1:1 — дуже гарний результат для "Браги", - каже після матчу один із португальських журналістів. - Сьогодні великий день для Португалії. "Порту" переміг "Спартак" - 5:1, а "Бенфіка" розібралася з ПСВ — 4:1."

Прес-аташе "Браги" Рікардо виявився не таким говірким.

"Я не даю інтерв'ю. Чому? Мені більше подобається бути за кадром", - характерним жестом португалець показав, що триматиме рот на замку і слова не скаже. Замість себе Рікардо привів українським журналістам Уго Віана, єдиного футболіста "Браги", який володіє англійською мовою.

"Після вилучення Шевченка стало легше грати. Якщо зможемо вийти у півфінал, то це буде дуже добре. Ми напишемо історію нашого клубу."

Цікавлюся, чи знає екс-гравець "Ньюкасла" та "Валенсії" алкогольний напій під назвою "брага". Віана не розуміє про що мова, але після підказки прес-аташе посміхається.

"Не чув про такий. Ми не вживаємо алкоголь".

Гравці "Браги" залишали роздягальню у стильних клубних костюмах і у супроводі португальського охоронця. Мабуть, після епізоду з Парамоном вирішили перестрахуватися.

Гравці "Динамо", традиційно після не дуже вдалих для себе матчів, ігнорують пресу. Біля журналістів зупинялися Вукоєвич, Шовковський, Шевченко та Попов. Горан говорив найбільше. Хтось із натовпу поцікавився який у Шеви настрій.

"Поганий", - відповів засмучений Андрій.

Через вилучення Шевченко не зіграє у матчі-відповіді з "Брагою". Той відбудеться вже за тиждень.

Зараз ви читаєте новину «Подяка "Барсі", помста за Шеву: нічия "Динамо" і "Браги"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути