субота, 06 листопада 2010 20:30

Ісландці не проти зіграти з Україною на Євро-2011

Ісландці не проти зіграти з Україною на Євро-2011
9 листопада у данському Ольборзі відбудеться жеребкування фінальної частини молодіжного чемпіонату Європи 2011 року. Збірна України разом з Англією, Швейцарією та Білоруссю потрапила в число "несіяних". "Сіяними" будуть команди Чехії, Іспанії, Ісландії та господарі першості данці.

- Вперше в історії наша збірна зіграє у фінальній частині чемпіонату Європи, - каже "Gazeta.ua" 20-річний Колбейн Сігторссон, нападник голландського АЗ та молодіжної збірної Ісландії. - Я та мої колеги хочемо показати свій найкращий футбол і дійти в турнірі якомога далі. Я знаю, що ваша збірна також завоювала путівку у Данію. Я б не проти зіграти там з Україною. У вівторок буде жеребкування, побачимо, як все вийде. Якщо буде час, то обов'язково його подивлюся. Хочеться швидше дізнатися імена своїх суперників. Ми нікого не боїмося.

В який футбол грає збірна Ісландії?

- У нас дуже сильна команда, ми любимо грати в атакуючий футбол. Наш тренер багато уваги приділяє фізичній підготовці. Улюблена тактична схема нашого наставника — 4-3-3. Хоча можливі й інші варіанти. Гравці "молодіжки" грають у сильних європейських чемпіонатах. Крім того, значна група футболістів має досвід виступів за національну збірну Ісландії. Я відіграв за першу команду країни сім матчів.

Багато хто дивується коли бачить у списку учасників Євро-2011 збірну Ісландії. У групі нас також не сприймали серйозно. Коли ми зіграли внічию (2-2) з діючими чемпіонами Європи, німцями, це стало сенсацією. Але коли ми вдома обіграли німецьких однолітків з рахунком 4:1, всі були шоковані. Ніхто не міг повірити у це. У своїй відбірній групі ми зайняли друге місце, двічі програвши чехам, які стали першими.

У чому секрет вашого успіху?

- Зараз в Ісландії виросло дуже хороше покоління молодих футболістів. Сподіваємося, що молодіжне Євро стане початком нашого довгого шляху у футболі і ми зможемо заявити про себе на рівні національної збірної. Але зараз всі наші думки зайняті майбутнім чемпіонатом Європи у Данії.

Як в Ісландії відреагували на ваш успіх?

- Ісландія - маленька країна з населенням понад 300 тисяч людей. Всі були дуже щасливі за нас. У свою чергу, кожен з футболістів радів, що став частиною команди і допоміг вибороти право на участь у Євро-2011.

В АЗ ви граєте разом з партнером по збірній Йоханом Бергом Гудмундссоном.

- Ми товаришуємо з п'яти років, разом ходили в один дитячий садок. Сподіваюся, що наш дует збережеться і ми надалі гратимемо разом. У нас чудове взаємопорозуміння.

Чемпіонат Європи відбудеться у данських містах Орхус, Хернінг, Ольборг і Віборг з 11 по 25 червня.
Зараз ви читаєте новину «Ісландці не проти зіграти з Україною на Євро-2011». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути