субота, 23 березня 2013 15:39

"Варшав'янка" по-українськи: "козаки" Фоменка під дахом розбили польських "гусарів"
13

Фото: Фото: dynamo.kiev.ua

Національна збірна України з рахунком 3:1 обіграла на виїзді команду Польщі у кваліфікаційному матчі до Чемпіонату світу 2014 року, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Не встиг матч початися, як Україна повела в рахунку. Гармаш відправив м'яч на правий фланг Ярмоленку, той змістився до центру і з лінії штрафного точно пробив з-під захисника в дальній кут. Через всього п'ять хвилин українці подвоїли свою перевагу. Зозуля у штрафному суперника видряпав м'яч у суперника, відпасував на Гусєва і той без роздумів пробив у нижній кут воріт Боруца.

Поляки швидко відійшли від такого нокдауну і створили два небезпечних моменти: спершу Левандовські пробив головою прямо в руки П'ятову, а потім Беніш дальнім ударом перевірив реакцію нашого голкіпера. У підсумку українці таки не витримали натиску, і на 18-й хвилині господарі відіграли один м'яч. Блащиковські розігнав атаку правим флангом, відпасував у штрафний на Піщека, який при потуранні двох наших захисників переправив м'яч у сітку.

Українці притиснулися до своїх воріт, практично не переходили центр поля і з великими труднощами стримували натиск поляків. Господарі запропонували високий темп гри, і українці частенько зупиняли суперника лише ціною фолу, а до перерви Ротань, Степаненко та Гармаш вже були на картках. Але навіть за такої гри синьо-жовтим вдалося забити третій м'яч на 45-й хвилині. Гусєв, змістившись з правого флангу до центру, накинув м'яч в штрафний на Ярмоленка, той головою переадресував ігровий снаряд Зозулі, який першим торканням в падінні точно пробив повз Боруца.

На початку другого тайму підопічні Фоменка провели кілька небезпечних атак і ледь не довели рахунок до розгромного. Найреальніший шанс втратив Гусєв, який після скидки Зозулі абсолютно один був перед воротами, але запустив м'яч вище воріт. Поляки теж не відсиджувалися в обороні і П'ятов на 61-й хвилині врятував нашу команду після удару Обраньяк.

Господарі поля більше володіли м'ячем, але українці на відміну від першого тайму грамотно і впевнено захищалися, та й про контратаки не забували. Хороший шанс був у Ротаня, але Боруц потягнув сильний удар нашого капітана, який цілив у дальню "дев'ятку". Гусєв міг поставити крапку за вісім хвилин до кінця матчу, але з кількох метрів знову запустив м'яч вище воріт після чергового пасу Зозулі.

Відзначимо, що поєдинок пройшов під закритим дахом стадіону "Народовий", що застрахувало поле від примх погоди.

Наступний матч збірна України зіграє 26 березня в Одесі проти команди Молдови.

Зараз ви читаєте новину «"Варшав'янка" по-українськи: "козаки" Фоменка під дахом розбили польських "гусарів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути