Ексклюзиви
четвер, 02 лютого 2012 11:30

Хаос на футболі в Єгипті: загинули 73 вболівальника
13

Фото: Reuters

Трагедія сталася під час футбольного матчу в Єгипетському місті Порт-Саїд. Зустрічалися команди "Аль-Масрі" - "Аль-Ахлі". Зустріч завершилася з рахунком 3:1. Тим не менш, місцеві уболівальники напали на групу підтримки "Аль-Ахлі", а потім прорвалися на поле і напали на тренерський штаб та гравців команди гостей.

Сили безпеки зуміли вивести зі стадіону представників команди "Аль-Ахлі". А ось вболівальникам із Каїра не пощастило. Їх атакували тисячі місцевих. Фанати "Аль-Ахлі" приїхали в Порт-Саїд підтримати улюблений клуб.

Спочатку повідомлялося про 35 загиблих. Пізніше стало відомо, що число жертв зросло до 73 осіб, а більш, ніж тисяча отримали поранення. Такі дані повідомило Міністерство охорони здоров'я Єгипту.

"У моргах на даний момент знаходяться 73 тіла загиблих в результаті безладів на стадіоні. Причиною загибелі людей стали піротехніка, травми, отримані в тисняві, а також численні удари по голові", - повідомив представник Міністерства охорони здоров'я Єгипту в Порт-Саїді.

Зазначалося, що число жертв може бути і більше. Багато вболівальників після бійки із застосуванням пляшок, каменів і фаєрів знаходяться у важкому стані.

Нагадаємо, тисячі єгиптян вийшли в середу на пл. Тахрір у столиці Каїр, де рік тому почалася революція, яка повалила 83-річного президента Хосні Мубарака. Після того, як 11 січня відбувся другий етап парламентських виборів, дві третини депутатських місць зайняли ісламісти.

Багато людей не сприймають нової влади і закликають до другої революції.

Зараз ви читаєте новину «Хаос на футболі в Єгипті: загинули 73 вболівальника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути