четвер, 01 березня 2012 10:11

Девич обіймав Гусєва: збірна України вперше перемогла Ізраїль
10

Фото: Reuters

Збірна України, яка готується до домашнього Євро-2012, на стадіоні "Мошава" в Петах-Тікві здолала ізраїльтян ? 3:2.

У наставника українців Олега Блохіна не обійшлося без кадрових проблем напередодні першого матчу збірної в 2012 році. Так, багаторічний капітан синьо-жовтих Андрій Шевченко зазнав ушкодження. В лазареті перебуває також захисник донецького "Шахтаря" Ярослав Ракицький. Тренерський штаб було вирішив замінити гірника його одноклубником Дмитром Чигринським, однак той, як з'ясувалося, працює за індивідуальною програмою.

ВІДЕО: Збірна України виграла перший матч 2012 року

Суперник збірної України, хоч і не топ-команда Європи, зате входить у п'ятірку найбільш незручних опонентів синьо-жовтих. Українці жодного разу не перемогли футболістів із Близького Сходу в чотирьох спарингах.

Незважаючи на рясний дощ і важке поле "Мошави", команди жваво розпочали поєдинок. Уже на другій хвилині був створений перший момент. Олег Гусєв доправив м'яча у штрафний по правому флангу, віддав передачу Марко Девичу, який, обігравши двох захисників, пробивав метрів із десяти ? м'яч пролетів поруч з дальньою стійкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми показали хороший футбол" - Блохін задоволений збірною

Підопічні Елі Гутмана з відповіддю не забарились. Штрафний із лівого флангу виконав Бібрас Натхо, навісивши у воротарський майданчик, де Рамі Гершон без перешкод бив головою ? трохи невлучно. Далі на полі панувала рівна гра, яку перервав епізод на 17-й хвилині. Андрій Ярмоленко в безпосередній близькості до воріт Дуду Авата отримав підніжку, заробивши пенальті. Олег Гусєв підійшов до "точки" й не схибив ? 1:0.

Пропущений гол трохи розбурхав активність господарів і вони почали гостріше атакувати. Зокрема, загрожував володінням Олександра Шовковського Елянів Барда, який із лівого кута штрафного потужно пробив над поперечкою. Підопічні Блохіна не розгубилися і дуже швидко відсунули суперників на їхню половину, а на 36-й хвилині ледь не подвоїли перевагу. Ярмоленко віддав передачу на хід активному Девичу, який вийшов сам на сам із кіпером гостей, але переграти його не зумів ? той ногою парирував м'яч після удару українського форварда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блохін залишиться в збірній після Євро-2012

Перед самою перервою ізраїльтяни змусили понервувати українську дружину. Після подачі зі штрафного з лівого флангу Барда виграв верхову боротьбу й був близький до гола. Шовковський задалеко вийшов із воріт і поглядом супроводжував м'яч, який пролетів трохи вище поперечини. Українці на це відреагували атакою і збільшили перевагу. Це Євген Коноплянка після пасу Ярмоленка більярдним ударом із лівого кута штрафного відправив м'яч у дальній кут.

На другий тайм наставники зробили низку замін, які збільшили темп  гри, що в результаті позначилося на результативності обох команд. Так, на 55-й хвилині Томер Хемад скоротив відставання після удару з пенальті, призначеного за гру рукою Віталія Мандзюка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без Шевченка і Чигринського - Блохін назвав склад збірної України на матч з Ізраїлем

Промайнуло шість обертів секундної стрілки, як красива комбінація за участю Коноплянки, Олександра Алієва та Ярмоленка завершилась голом останнього. Але недовго українці володіли перевагою в два м'ячі, бо вже на 63-й хвилині в результаті контратаки Бен Сахар опинився неприкритим на лівому краю штрафного й завдав разючого удару в дальній кут воріт Андрія Диканя.

Надалі обидві команди продовжили демонструвати комбінаційну гру, створюючи моменти, але втілитись у життя їм не судилося то через невдалу реалізацію, то завдяки вмілій грі голкіперів. Під кінець близьким до успіху був Алієв, який після прострілу Гусєва пробив із льоту ? трохи невлучно. В підсумку українці втримали перемогу ? першу над ізраїльтянами.

Зараз ви читаєте новину «Девич обіймав Гусєва: збірна України вперше перемогла Ізраїль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути