Ексклюзиви
пʼятниця, 22 січня 2021 11:17

Життя без сексу: Тесла любив голубку, а Керолл мав схильність до дівчаток
7

Микола Гоголь, Нікола Тесла, Ісаак Ньютон ніколи не займалися сексом і померли незайманими. Хтось із них вважав, що секс тільки відвертає від високих думок, хтось просто боявся жінок, а хтось вважав, що статевий акт робить нас тваринами.

Ісаак Ньютон

 

Деякі біографи англійського математика і фізика припускають, що Ньютон страждав від психічного захворювання - біполярного розладу або аутизму.

Він ненавидів жінок і жахався від думки про секс. Водночас вірив, що менструальна кров повій володіє магічними властивостями.

Сучасники говорили про його маніакальне захоплення наукою, відсутність почуття гумору, цілковиту байдужість до всіх видів мистецтва. Один з його помічників згадував: "Він не дозволяв собі жодного відпочинку, вважав за втрачену кожну годину, не присвячену науці".

"Він був самотній і в дитинстві, і в літні роки", - говорить автор біографії Ньютона Джеймс Гляйк. У 19 років Ньютон записав на аркуші паперу всі гріхи, які, як йому здавалося, він зробив - і нарахував їх 48.

Нікола Тесла

 

Сербський фізик і винахідник Нікола Тесла вважав, що вченим не потрібні жінки. Вони мають усі сили віддавати дослідженням. А дружини й коханки мають бути в людей мистецтва як джерело натхнення.

Дехто стверджує, що Тесла був асексуалом, сам він говорив про себе так:

"Я зводжу жінок на п'єдестал. Як будь-який шанувальник, я відчуваю себе негідним об'єкта мого поклоніння".

Хоча деякі біографи вважають, що справжня причина стриманості Ніколи Тесла криється в його нездатності до близькості, бо вчений проводив наукові експерименти на собі, що призвело до фізичних патологій. Що цілком можливо, оскільки зовні Нікола Тесла був привабливим чоловіком, багато жінок були в нього закохані і докладали максимум зусиль, щоб його завоювати, але безрезультатно.

А ще в Ніколи Тесли був досить химерний зв'язок з голубкою. Він описував білого птаха, який щоразу прилітав до його вікна. Учений вірив у те, що між ними існує якийсь дивний зв'язок.

"Де б я не був, голубка завжди знаходила мене. Варто було мені покликати її, вона прилітала до мене. Вона розуміла мене, а я розумів її. Так, я любив цю голубку, як чоловік любить жінку, а вона любила мене".

Микола Гоголь

 

Гоголь вважав, що будь-яка любов до жінки гріховна, що всі жінки - відьми, знаються з нечистою силою, порочні, позбавлені духовної краси.

В одному з листів Гоголь писав, що, якби він піддався пристрастям, полум'я в одну мить перетворило б його на прах, і тільки тверда воля відводить його від прірви.

Гоголь свідомо примусив себе вести цнотливе життя. Він вважав, що тільки стриманість може спрямувати людські сили до чистого духу.

Льюїс Керолл

 

Є безліч підтверджень і свідоцтв того, що Керолл мав схильність до маленьких дівчаток. Він постійно малював і фотографував їх, часто знайомився в поїздах і в будинках друзів.

11-річна Аліса Лідделл, прототип Аліси з Країни Чудес, була його музою довгі роки. Він часто фотографував її, писав їй листи і вів довгі розмови. Керолл познайомився з сім'єю Лідделл 1855-го. А за 8 років родина досить різко розірвала спілкування з нав'язливим гостем. Що сталося між Лідделл і Кероллом - невідомо.

Одній із "юних подруг", 10-річній дівчинці, він писав: "Окреме спасибі і цілую за те, що подарувала мені локон свого волосся. Я цілував його кілька разів - бажаючи цілувати тебе, але навіть волосся краще, ніж нічого". Художниці, яка малювала дівчаток в образі фей і німф, Гертруді Томпсон він казав: "Зізнаюся, що мені ніколи не подобалися на картинах оголені хлопчики. Вони завжди виглядали так, ніби їм потрібно було прикритися чимось, тоді як чудові форми дівчаток повинні залишатися без одягу".

Деякі біографи вважають, що Керолл хотів одружитися на 11-річній Алісі Лідделл.

"Я вважаю, що він був закоханий в Алісу", - каже Ванесса Тейт, праправнучка Аліси Лідделл, - "але це ніколи не виходило за межі".

Захоплення Керолла так і не дозволили йому створити сім'ю, і письменник помер незайманим.

Ганс Крістіан Андерсен

 

Казкар у ранніх записах відкидав саму ідею інтимних стосунків, але пізніше просив у молитвах: "Всемогутній Боже, у мене є тільки Ти, Тобі довіряю долю свою, я мушу присвятити себе Тобі. Дай же мені хліб! Дай мені наречену! Моя кров жадає любові, так само як і моє серце".

Але молитви залишилися без відповіді. Закохувався Андерсен лише в недоступних жінок, які не розглядали його як об'єкт пристрасті.

Утім, закохувався він не тільки в жінок, але і в чоловіків. У листі до Едварда Колліна, він пише: "Я чахну по тобі, як красиве калабрійське дівчисько. Мої почуття до тебе схожі з почуттями жінки. Жіноча частина моєї природи й наша дружба мають залишитися в секреті". Утім, останній не відповів взаємністю.

За словами біографів, Андерсен був дуже сором'язливий і губився при вигляді жіночої сексуальності. Відвідав бордель він лише раз, коли йому був 61 рік, але замість того щоб зайнятися сексом, він тільки дивився на юну дівчину, відчуваючи до неї лише співчуття.

Іммануїл Кант

 

Німецький філософ вважав зв'язок з жінкою огидним, а процес розмноження гідним лише тварин. Він вважав, що людина мисляча не має уподібнюватися худобі. Ба більше, Кант вважав, що всі виділення - сперма, піт і слина - цілющі для організму, тому їх за можливості необхідно утримувати в організмі. Свідоме позбавлення від них, наприклад, секс або мастурбацію, Кант вважав гріховним.

Єлизавета I, королева-діва

 

Рішення залишитися невинною королева Англії та Ірландії XVI ст. прийняла свідомо. Її батько Генріх VIII стратив кількох дружин, зокрема матір Єлизавети Анну Болейн. Смерть молодої королеви Кейт Говард так потрясла 9-річну Єлизавету, що в майбутньої королеви Англії сформувався стійкий страх перед шлюбом.

Хоча серед придворних ходили чутки про те, що через якусь фізичну ваду вона не могла вести подружнє життя. Однією з найімовірніших причин є незалежний характер гордої, честолюбної та амбітної Єлизавети і її прагнення до одноосібної влади.

"Для слави Божої, для блага держави, я вирішила непорушно зберігати обітницю невинності. Погляньте на мій державний перстень, - говорила вона, показуючи депутатам парламенту на символ влади, ще не знятий після коронування, - їм я вже заручилася з чоловіком, з яким, незмінно буду вірна до могили. Мій чоловік - Англія, діти - мої піддані. Я виберу собі чоловіком людину найдостойнішу, але до тих пір бажаю, щоб на моїй гробниці накреслили: "Жила і померла королевою і дівою".

"Цнота дорослої людини більше не виглядає чеснотою. У ній навіть бачать соціальну неспроможність: якщо вже ти успішний, ти маєш бути успішним в усьому", - кажуть сексологи.

Зараз ви читаєте новину «Життя без сексу: Тесла любив голубку, а Керолл мав схильність до дівчаток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути