середа, 25 квітня 2018 13:05

Владі треба готуватись до нової хвилі переселення з Донбасу

Автор: /humanrights.org
  Через загострення на окупованих територіях йде нова хвиля переселення з Донбасу
Через загострення на окупованих територіях йде нова хвиля переселення з Донбасу

В Україні почалася друга хвиля переселення з Донбасу. Все через погіршення гуманітарної ситуації на непідконтрольній Україні території.

Українській владі потрібно бути до цього готовою, пише qha.

"Оскільки ситуація на окупованих територіях стає все гіршою, можна очікувати нову хвилю переселенців з Донбасу. З 11 грудня 2017 року на сьогодні ми констатуємо новий процес повернення на підконтрольну територію України. Тих, які виїхали з Донбасу, вже на більш як п'ять тисяч більше, ніж тих, які повернулися за лінію розмежування. І за останні три-чотири місяці маємо щодня 36 нових ВПЛ із Донбасу, які переїжджають в Україну. Тобто друга хвиля переселення вже почалася, і українській владі потрібно бути до цього готовою", - сказав доктор Оксфордського університету Влад Міхенко під час презентації дослідження "Прихована трагедія України: розуміння результатів переміщення населення з постраждалих від війни регіонів країни".

Захоплення на окупованих територіях 2017 року підприємств, що після цього припинили виробництво, ще більше загострило гуманітарну ситуацію, додає Міхенко.

"На сьогодні 79 відсотків промислового виробництва Донецької області припадає на підконтрольну Україні територію і лише 21 відсоток - за лінією фронту, хоча в довоєнний період на цю частину доводилося до 50 відсотків обласного виробництва. У Луганській області ситуація подібна: 70 відсотків - на підконтрольній території, решта - на окупованій", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці можуть безкоштовно отримати речі поштою

Міхенко наголосив, що на території Донбасу знизилося промислове виробництво: в Донецькій області - на 50%, а в Луганській - до 37%.

У Міністерстві соціальної політики України заявили, що кількість зареєстрованих переселенців з тимчасово окупованого Криму і Донбасу становить 1,5 млн.

Українці можуть зареєструвати прописку онлайн та відмовитись від окремого штампу у паспорті.

Завдяки такому нововведенню Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, українцям не доведеться носити з собою окремий документ з пропискою, або показувати штамп у паспорті. Всі дані про прописку міститимуться в одному державному електронному реєстрі.

Зараз ви читаєте новину «Владі треба готуватись до нової хвилі переселення з Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути