субота, 27 квітня 2019 00:15

У США показали фото з життя українських переселенців
4

20 фотографів-аматорів зібрали у фото табір NatGeo в Харкові
Фото: irmi-ukraine.org
4 фото потрапили на виставку у США
Фотографи знімали життя переселенців у Харкові
Учасники фототабору були також переселенцями з Криму та Донбасу

У Вашингтоні в Кеннеді центрі представили роботи молодих фотоаматорів-переселенців із України. Серед експонованих – чотири знімки, зроблені у Харкові під час фототабору, пишуть на ресурсі IRMI

В українському таборі NatGeo взяли участь 20 учасників віком від 17 до 30 років, які переїхали до різних міст України з Криму та Донбасу. Разом із досвідченими фахівцями впродовж тижня працювали у місцях проживання людей, що рятувались від війни. Об'єктиви фотокамер спостерігали дорослих та дітей, долання труднощів та проблем, щоб показати суспільству жахливі наслідки соціальних та воєнних конфліктів, що зненацька руйнують плани та надії. Переповісти історії тих, хто знайшов сили розпочати все з нуля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецький архітектор створює неймовірні скульптури з глини

Одразу після закінчення спільної роботи журі відібрало кращі твори для пересувної виставки, яка відбулася у Києві, Одесі, Харкові, Запоріжжі, Дніпропетровську, Слов'янську, Сєверодонецьку та Львові. Вона стала яскравим зверненням на захист миру, яке побачили тисячі українців.

Автор: irmi-ukraine.org
  Фотографи знімали життя переселенців у Харкові
Фотографи знімали життя переселенців у Харкові

Були там й роботи Олени Білоус з Донецька.

"Фототабір NatGeo кардинально змінив моє життя, - розповідає вона. - Додав впевненості у власних силах та можливостях. Переїхала до столиці й почала життя "з чистого аркуша". Тепер займаюсь фото професійно. Зберігаю фотофакти для історії, привертаю увагу людей до гострих проблем, тем, співпрацюючи з громадськими організаціями. Фото - потужний інструмент. І я дуже сподіваюся, що моя робота, представлена на виставці у Вашінгтоні, допоможе людям відчути Україну, дізнатися більше про нас та війну на Донбасі. Я безкінечно вдячна за можливість розповісти світу про те, що відбувається на моїй землі".

Мінімальний набір професійної техніки для роботи на хрестинах коштує від $2800. При фотозйомці повинні враховуватись погане освітлення у приміщенні та всі обрядові дійства. Перед зйомкою хрестин потрібно отримати благословення батюшки. Він також може підказати вдалі ракурси та правила поведінки у церкві.

Зараз ви читаєте новину «У США показали фото з життя українських переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути