середа, 06 грудня 2017 13:05

У чергу на фінансування житла стали більше тисячі переселенців

У чергу на фінансування житла стали більше тисячі переселенців
За один робочий день оформиляють від 60 до 70 пакетів документів переселенців, які стають у чергу на фінансування житла Фото: http://fakty.ictv.ua/

За тиждень до черги на подання документів для участі в програмі "Доступне житло", за якою держава сплачує 50% вартості будівництва, записався 1201 переселенець.

За 1 робочий день вдається оформити 60-70 пакетів документів, повідомляє donbasssos.

Зареєструватися може кожен переселенець за умови, що він має реєстрацію ("прописку"). Також у переселенця або членів його сім'ї має бути відсутня житлова нерухомість на мирній території. Це підтверджується Витягом із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Середньомісячний грошовий дохід разом із доходом членів сім'ї не повинен перевищувати п'ятикратного розміру середньомісячної заробітної плати на 1 особу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна потрапила в топ-10 країн за кількістю переселенців

Щоб стати в чергу необхідно подати заяву про надання державної підтримки – на одинокого громадянина та на сім'ю, інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про наявність у власності житла; копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та копії відповідних довідок членів сім'ї громадянина; акт технічного стану житла (якщо воно розташоване на території України, але зруйноване та не придатне для проживання у зв'язку з проведенням антитерористичної операції); довідку про реєстрацію місця проживання особи на кожного члена сім'ї, що видана виконавчим органом сільської, селищної, міської ради.

Стати в чергу можна у Фонді сприяння молодіжному житловому будівництву у регіоні проживання. Адресу та контакти можна знайти в Довіднику та на сайті регіональних управлінь Держмолодьжитла, а також за телефоном гарячої лінії фонду для звернень громадян – 0(44) 275 14 37 чи електронною поштою: [email protected].

Доступне житло - це проект закону № 4550, за яким волонтерам і учасникам АТО, а також сім'ям загиблих учасників антитерористичної операції надаватимуть державну підтримку при будівництві житла. Вона полягає у фінансуванні державою 50% вартості будівництва, придбання доступного житла або пільгового іпотечного житлового кредиту.

Зараз ви читаєте новину «У чергу на фінансування житла стали більше тисячі переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути