вівторок, 27 березня 2018 12:55

Уряд профінансував лише 1% проектів для переселенців

Уряд профінансував лише 1% проектів для  переселенців
На проекти для переселенців уряд виділив лише 17 млн грн Фото:rferl.org

Міністерство у справах тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб за 2 роки залучило у проекти з допомоги переселенцям та прифронтовими районами майже 3 млрд грн.

Держава профінансувала лише 1% від цієї суми. Про це повідомив очільник МінТОТ Вадим Черниш в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Більшість проектів реалізували в 5 регіонах, де проживає найбільше переселенців. Або є громади, які потерпають від військового конфлікту. Проте є й проекти загальнодержавного масштабу.

"Я переконаний: якби міжнародні партнери не долучились до реалізації цих проектів, їх би взагалі не реалізували в Україні", — сказав Черниш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для переселенців відремонтують випадково знайдені приміщення

Серед найбільших донорів — американська урядова організація USAID, яка нині реалізовує 2 масштабних проекти загальною вартістю $87 млн.

Міністр додав, що минулого року МінТОТ організував доставку гуманітарної допомоги від Швейцарії, Білорусі, Литви на суму $2 млн.

Уряд виділив на реалізацію проектів на потреби внутрішньо переміщених осіб лише 17 млн грн, що не перевищує 1% від загальної вартості реалізованих проектів.

Кабінет міністрів України вніс внутрішньо переміщених осіб до переліку тих, які мають право на тимчасове проживання в житлі з відповідного фонду. Згідно з постановою №20 від 17 січня місцева влада може надавати переселенцям, у яких непридатне для життя житло на підконтрольній Україні території, помешкання для тимчасового проживання.

Зараз ви читаєте новину «Уряд профінансував лише 1% проектів для переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути