четвер, 22 лютого 2018 00:15

Підприємиця відкрила перший бюджетний готель для переселенців
5

Автор: bigstories.delo.ua
  Євдокія хоче облаштувати хостел енергозберігаючими технологіями
Євдокія хоче облаштувати хостел енергозберігаючими технологіями

Жінка з Рубіжного Луганської області відкрила перший та єдиний хостел у місті. На це підштовхнула ситуація з переселенцями, розповідає Gazeta.ua підприємець Євдокія Мілашова. Вона у 90-х роках викупила приміщення у занедбаному гуртожитку та з початком АТО вирішила відкрити там бюджетний міні-готель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнес на сирах окупиться за рік

"Ідея з'явилась, коли у місто приїхали перші переселенці у 2014 році. Моя донька селила у себе колег з Луганська. Місця бракувало, а у нас приміщення стояло пусте. Зять поміняв вікна, та достатньо грошей на ремонт не було", – згадує Євдокія Мілашова.

200 тис. грн на техніку, меблі, постіль та матраци отримала завдяки гранту Програми розвитку ООН в Україні. Додатково витратили ще власних 250 тис. грн на ремонт кімнат та даху.

"Найбільше гостей у будні дні, коли у місто приїжджають переселенці, студенти та їх родичі, люди у відрядження, – розповідає Євдокія, – У місті є два конкуренти: місцеві бабусі, які здають розкладушки у себе вдома та готель "Радянський", що коштує дорожче та з гіршими умовами".

200 тисяч грн на бізнес отримала завдяки гранту Програми розвитку ООН в Україні
Фото: Надано Євдокією Мілашовою
Фото кімнати хостелу до ремонту
Є кімната для заходів з диванами та стільцями
Найбільше гостей у хостелі в будні дні
Євдокія хоче облаштувати хостел енергозберігаючими технологіями

Зараз у міні-готелі відкриті 8 номерів, є два санвузли. Максимально можуть проживати 30 чоловік. Вартість доби у номері на 6 осіб – 100 грн з людини, у номерах на три особи – 120 грн та за люксовий номер на двох – 350 грн за добу. За ці гроші дають чисту білизну з рушником, можна скористатись кухнею з посудом, пральною машиною. Є невелике приміщення для проведення заходів. Діють знижки на групові замовлення.

"У нас мало реклами хостелу. Є вивіска на вокзалі, роздаємо візитівки. Та поки не вистачає часу зробити сайт", – ділиться Євдокія.

Хостел відкрили у лютому 2017 року. Зараз офіційно працевлаштовані чотири робітники на мінімальну зарплатню, один з яких – переселенець з Донецька. У планах у Євдокії організувати приготування сніданків для гостей хостелу. Також жінка хотіла б зменшити комунальні витрати завдяки енергозберігаючим технологіям. Взимку за опалення, еклектику та воду сплачують близько 20 тисяч грн.

Переселенка з Донецької області починала власний бізнес з точки продажу кави та чаю в спальному районі Кам'янського. На 650 євро придбала кавову машину, 4 вітрини та 2 шафи, орендувала приміщення у 7 м². Гроші дали по одній з грантових програм підтримки переселенців.

Зараз ви читаєте новину «Підприємиця відкрила перший бюджетний готель для переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути