Ексклюзиви
понеділок, 22 січня 2018 00:16

Втратив усе: батько-одинак поділився трагічною історією

Втратив усе: батько-одинак поділився трагічною історією
Сергій Бахтін, занесений в список матерів-одиначок, з цією роллю, успішно справляється. Фото: Особистий архів

42-річний переселенець з Луганська Сергій Бахтін єдиний в Україні батько-одинак у статусі переселенця. Чоловікові також поставили діагноз "розсіяний склероз".

До початку війни Сергій Бахтін мав свій бізнес, машину і чотирикімнатну квартиру в центрі Луганська, пише kp.ua

"У мене було своє невелике підприємство, - згадує Сергій. - Ми виробляли кліматичну техніку: котли, кондиціонери, системи вентиляції. Спочатку розсипалася сімейне життя - дружина виявилася відвертою алкоголічкою. Хотів забрати дітей ще після народження другої дитини, але закон був на стороні матері. Я незабаром одружився на жінці з Грузії. Вона переїхала з Тбілісі в Україну. А для хлопчаків був недільним татом, забирав до себе на вихідні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виграла 68 тис. грн на бізнес: переселенка відкрила студію для дітей

Друга дружина народила Сергію доньку. Але зустріла любов своєї юності і поїхала з дитиною в Грузію.

Найближчим часом Сергій забрав синів і через суд позбавив матір батьківських прав. З початком війни переїхав з дітьми в Київ, забрав до себе літню маму. Там Сергію поставили діагноз інфаркт головного мозку.

"У мене осередкове ураження головного мозку, - пояснює переселенець. - Лікарі пояснили, що розсіяний склероз протікає по-різному. Причини невідомі, як лікувати - теж незрозуміло. Я за спеціальною американській програмі отримую ліки безкоштовно, вони трохи хвороба гальмують. Приймати треба до кінця життя. Наслідки страшні, аж до повного паралічу. Відчуваю, що хвороба посилюється. Погано почуваю кисті рук - нервові імпульси перестали надходити. Біль з'явився в лівій руці, наче струмом б'є. Хитати стало більше, сильно втомлююся. В магазин ще нормально доходжу, а назад, як старий дідусь, сідаю на лавочку перепочити".

Сім'я живе на пенсію по інвалідності і переселенські виплати. Чоловік підробляв таксуванням. Але внаслідок хвороби роботу довелося кинути.

"Одягаємося в секонд-хенді, але це нічого. Прикро, що роботу з трьома дипломами, неглупой головою і досвідом не знайдеш. Те, що я вмію - продавати і виробляти. Але такої роботи в столиці не знайшов. Віз я недавно одного депутата. Розговорилися. Він сказав, мовляв, я готовий заплатити тобі 5 тисяч гривень, а ти розповіси про своєму виробництві. Тобто всі мої бізнес-ідеї та секрети хотів дізнатися", -каже Сергій.

Переселенка з Донбасу 50-річна Рита Присяжненко народила дочку на Львівщині. Дівчинку назвали Анна-Марія. Батькові дитини Ігореві Бандрівському - 60 років. Для нього це перша дитина.

Зараз ви читаєте новину «Втратив усе: батько-одинак поділився трагічною історією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути