вівторок, 06 лютого 2018 00:15

Переселенка шиє одяг для модних магазинів
6

Наталя Хникіна 4 роки працювала на швейній фабриці
Фото: Сторінка в facebook швейного цеху УкрМодерн
Клієнти самі купують усі необхідні тканини, фурнітуру, нитки.
Замовник повністю відповідає за зовнішній вигляд одягу
Професійна швейна машинка коштує від 0
У швейному цеху "УкрМодерн" працюють 7 осіб

Швачка заробляє 60 гривень на годину. Зарплату переглядаємо кожні три місяці. Про це Gazeta.ua розповідає переселенка з Луганська Наталія Хникіна. Вона відкрила швейний цех у Києві.

"Потрібно чітко уявляти для чого потрібна техніка, аби не придбати зайве. Якщо у вас працюють дві швачки, купувати спеціальну машинку для пришивання рукавів за $1200 – дорого", – розповідає Gazeta.ua Наталія Хникіна з Луганська, яка має 20-річний стаж швачки та у 2014 році відкрила у Києві швейний цех.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти переселенців озвучили українські казки

У швейному цеху "УкрМодерн" допомагають конструювати та шити одяг по ескізах замовників. Шиють чоловічий, жіночий та дитячий одяг будь-якої складності. Клієнти самі купують усі необхідні тканини, фурнітуру, нитки.

Автор: Сторінка в facebook швейного цеху УкрМодерн
  Замовник повністю відповідає за зовнішній вигляд одягу
Замовник повністю відповідає за зовнішній вигляд одягу

"Замовник повністю відповідає за зовнішній вигляд одягу. Ми – за технологічну частину, щоб одяг був якісно пошитий, – зазначає Наталія, – Є бренди, що принципово не випускають більше декількох речей у сезон та продають їх за великі гроші. У колекції може бути дві речі, а може й 15 різного розміру".

У цеху працюють п'ять швачок, зарплата яких залежить від кількості пошитих речей. Створює лекала один конструктор. За рік такий працівник може розробити близько 200 моделей.

"Вартість години роботи швачки – близько 60 грн. Зарплати піднімаємо один раз у три-чотири місяці. Щоб зібрати колектив професіоналів, потрібно чітко знати, хто саме тобі потрібен. А ще розумітись у швейній справі аби розмовляти з персоналом однією мовою, – ділиться Наталія, –При розрахунку вартості колекції шиємо тестові зразки і дивимось, скільки часу займає виготовлення. Наприклад, щоб пошити блузку потрібно три години. Клієнт платить за наш час".

Автор: Сторінка в facebook швейного цеху УкрМодерн
  У швейному цеху "УкрМодерн" працюють 7 осіб
У швейному цеху "УкрМодерн" працюють 7 осіб

Нових клієнтів шукають через рекламу в інтернеті. У місяць можуть витратити на неї до 2000 грн. Сторінка швейного цеху УкрМодерн у facebook та сайт створені як портфоліо робіт.
У найближчих планах у Наталії – випуск власної колекції та розширення оснащення цеху до 20 швейних машин.

До травня 2014 року Наталія Хникіна через роботу жила на два міста: у Києві та Луганську.У Луганську почала створювати власний швейний цех, шили жіночу білизну. Після початку військового конфлікту, обладнання продала. Залишили лише одну машину, що забрала з собою до Києва.

Щоб відновити бізнес у Києві, донеччанин вивозив обладнання у розібраному стані. На блокпостах казав, що це звичайні пилососи.

Зараз ви читаєте новину «Переселенка шиє одяг для модних магазинів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути