неділя, 23 вересня 2018 00:15

Переселенка освоїла незвичний вид фотографії
7

З 1000 кадрів публікує 30, 5 з них вважає вдалими
Фото: Надано Тетяною Болдиревою
Тетяна за роботу поки не бере гроші, напрацьовує портфоліо
Фотограф на футбольних матчах знаходиться за воротами
Спочатку фотографувала дітей у дитячому футбольному клубі, куди ходив син
Ходити навколо поля під час гри може тільки клубний фотограф

Щоб фотографувати спортивні ігри та змагання потрібно мати спеціальний об'єктив та професійний фотоапарат. Та найголовніше - знати правила гри та любити спорт. Тоді можна спрогнозувати поведінку гравців та зловити вдалий кадр. Про це Gazeta.ua розповідає Тетяна Болдирева з Донецька. У 2014 році вона з дітьми переїхала жити до Харкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Працювала безкоштовно" - переселенка розповіла, як стати фотографом

"Життя різко змінилось. У Харкові не було знайомих, нічого, до чого звикли. Треба було якось витягувати себе. Розуміла, що з двома дітьми не повернусь в енергетику, де працювала раніше, - розповідає Тетяна, - Пішла на курси професійної фотографії. А потім на курси ретуші фото".

Заняття тривали три місяці. Коштували близько півтори тисячі гривень за одні. Фотокамеру з об'єктивом купувала ще в Донецьку для сімейних фотосесій.

Автор: Надано Тетяною Болдиревою
  Спочатку фотографувала дітей у дитячому футбольному клубі, куди ходив син
Спочатку фотографувала дітей у дитячому футбольному клубі, куди ходив син

"Дитина пішла на секцію футболу. Тата поряд не було, а мені хотілось показати йому як грає дитина, - розповідає Тетяна, - Спочатку знімала тренування та турніри на відео, а потім почала робити фото Зрозуміла, що хочу займатись саме спортивною фотографією".

Фото виставляла на сторінці у Boldyrieva Foto&Design в facebook. Світлини дітей просили батьки та менеджери клубу для своєї сторінки. Поки що гроші за роботу Тетяна не бере.

"Для спортивної зйомки мого об'єктиву було мало. Купила спеціальний для дальньої зйомки за 18 тисяч гривень. Гроші виграла у конкурсі грантів від Міжнародної організації міграції, - згадує Тетяна, - Зараз треба міняти камеру. Треба максимально легка, бо об'єктив дуже важкий. А така коштує 40-50 тисяч гривень. Поки не маю таких грошей".

Автор: Надано Тетяною Болдиревою
  Об'єктив коштує 18 тисяч гривень, на камеру треба ще 40-50 тисяч
Об'єктив коштує 18 тисяч гривень, на камеру треба ще 40-50 тисяч

Менеджери футбольного клубу запропонували акредитуватись для зйомки гри футболістів другої ліги. Усі інші фотографи на таких заходах – журналісти чи представники спортивних видань.

"Дуже захопила футбольна атмосфера на великому полі. Змогла подивитись як працюють професіонали, на які камери знімають . Усі фотографи знаходяться тільки за воротами поля. Ходити кудись може тільки клубний фотограф, але це треба робити обережно, - ділиться Тетяна, - Взагалі, щоб знімати футбольні матчі, треба знати правила гри та специфіку. Тоді можна передбачити вдалі кадри".

З тисячі кадрів, що Тетяна робить за зйомку, близько 30 з них публікує, а 5 вважає вдалими. Працює на матчі близько двох годин. А одного разу на дитячому турнірні з футболу фотографувала вісім годин.

Автор: Надано Тетяною Болдиревою
  Фотограф на футбольних матчах знаходиться за воротами
Фотограф на футбольних матчах знаходиться за воротами

"Зараз напрацьовую собі портфоліо, - ділиться Тетяна, - Далі планую звернутись до спортивних видань та фотографувати інші види спорту. Хотілось спробувати познімати фігурне катання".

Тетяна Болдирева з двома дітьми переїхала до Харкова з Донецька. Знайомі запропонували житло на перший час. До декрету працювала інженером-електриком в університеті. Забезпечувала роботу закладу.

Мінімальний набір професійної техніки для роботи на хрестинах коштує від $2800. При фотозйомці повинні враховуватись погане освітлення у приміщенні та всі обрядові дійства.

Зараз ви читаєте новину «Переселенка освоїла незвичний вид фотографії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути