четвер, 20 червня 2019 00:20

Переселенець з Донецька відкрив центр по ремонту вуликів

  Переселенець відкрив центр по ремонту та виготовленню вуликів. Фото: propozitsiya.com
Переселенець відкрив центр по ремонту та виготовленню вуликів. Фото: propozitsiya.com

Переселенець Олег Нут з Донецька відкрив сервісний центр по ремонту і виготовлення вуликів у селі Миколаївка Волноваського району.

Чоловік спробував себе у столярній справі – ремонтував сусідам вікна і двері, а також бджолині вулики, які незабаром навчився сам виготовляти. Придбати необхідні деревообробні верстати переселенцю допоміг Міжнародний Комітет Червоного Хреста, пише dnews.dn.ua.

"Зараз виробляю приблизно 4-8 вуликів. Кожен верстат налаштовується на 1-2 операції. Багато часу займає, щоб переналаштувати цей верстат. Зараз у мене, у зв'язку з тим, що мені допоміг Червоний Хрест, майже під кожну операцію є готові настройки на кожному верстаті", - розповідає майстер.

Нове обладнання значно прискорило виробничий процес. Тепер на виготовлення одного вулика Олег витрачає один день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенка шиє сумки із рекламних банерів

Верховній раді України пропонують дозволити експеримент із обміну житла переселенців, що знаходиться на непідконтрольних українській владі територіях, на житло на підконтрольних територіях.

Так, законопроектом "Про проведення експерименту з обміну житла, яке перебуває у власності внутрішньо переміщених осіб на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей", пропонується законодавчо забезпечити проведення експерименту.

Зараз ви читаєте новину «Переселенець з Донецька відкрив центр по ремонту вуликів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути