Ексклюзиви
понеділок, 04 червня 2018 00:16

Переселенець розповів, як відкрив меблеву студію
6

Для створення невеликої майстерні з виготовлення меблів потрібно мати ручний інструмент. Для початку згодиться й недорогий китайського виробництва до 1000 грн. Про це Gazeta.ua розповідає Андрій Саєнко з Авдіївки Донецької області, який відкрив у Києві меблеву студію "Доміно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці продали квартиру, щоб відкрити центр для дітей з аутизмом

"Відтворити бізнес у Києві мені було просто, бо знав з чого починати, – розповідає Андрій. – Виготовленням меблів займаюсь 18 років. Роблю корпусні меблі для дому та офісу. Усе, крім диванів та інших м'яких меблів".

У Києві орендує невелике офісне приміщення. Туди запрошує клієнтів для демонстрації зразків дерева, фурнітури. Матеріали продають посередники у Києві. Зазначає, що українських виробників дуже мало.

"Не можу конкурувати з дешевими виробниками. Меблі на замовлення коштують дорожче, бо робимо ексклюзивні речі під розміри клієнта, – зазначає Андрій, – Важко змагатись з фірмами, що працюють на ринку понад 10 років та мають постійних клієнтів".

У студії "Доміно" виготовляють корпусні меблі на замовлення
Фото: Надано Андрієм Саєнко
Андрій обов'язково виїзджає на замір до клієнтів
Мінімальний строк виготовлення меблів "під ключ" - 2 тижні
Клієнти можуть тиждень обговорювати цілою родиною, де саме на кухні буде висіти шухляда
Мінімальне замовлення, за яке згоден працювати, - 5000 грн

У компанії працює сам. Додатково наймає людей для збирання меблів. Проект від малюнку до установки роблять мінімум за 2 тижні. Усе залежить від матеріалів, що замовляють окремо. Більше орієнтований на виготовлення меблів для дому. Купують здебільшого кухні та вбудовані шафи.

"Використовую найпростішу програму для створення візуалізації. Вчився сам, – розповідає Андрій. – Іноді людям важливо, щоб була красива картинка. Іншим – функціональність. Можуть приходити всією родиною та обговорювати, де та які саме шафи розмістити на кухні. І цей процес може тривати тиждень. А є й такі, що роблять замовлення за годину. Приносять картинку і просять зробити так само".

У студії меблів "Доміно" є свій сайт та сторінка у Facebook. Дають платну рекламу в інтернеті, на сайтах оголошень. За словами Андрія, частіше роблять повторне замовлення клієнти, які вже раніше користувались послугами. Звертаються як приватні особи, так і будівники й дизайнери.

"Є мінімальна сума, за яку готовий працювати, – це п'ять тисяч гривень. Менше - не вигідно, – зазначає Андрій. – Дуже не комфортно працювати у нестабільній країні. Постійно думаю про те, що беру аванс 20 тисяч, а завтра це вже буде 10. Як це було в Донецьку, коли долар підскочив у рази. Ми здавали замовлення людям, працюючи в мінус".

2015 року Андрій Саєнко з родиною приїхав до Києва з Авдіївки Донецької області. У Донецьку мали свою меблеву студію з цехом та декілька співробітників. Вдалось вивести тільки ручний інструмент. Спочатку спробували пожити та працювати в Одесі. Та там не вдалось налагодити бізнес.

Група батьків-переселенців у Смілі на Черкащині створили арт-студію "Долоньки" для занять з дітьми. Завдяки грантам від громадських організацій, на 50 тис. грн придбали спеціальні столи для пісочної анімації, дошку, столи зі стільцями, швейну машинку, праску.

Зараз ви читаєте новину «Переселенець розповів, як відкрив меблеву студію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути