Переселенець з Донецька Олександр Шкатула після переїзду до Маріуполя почав варити сири. За грантової програми, яка надає фінансову допомогу переселенцям на розвиток власної справи сировар виграв 360 000 гривен. Цих грошей вистачило тільки на обладнання. Щоб оплатити оренду сироварні, ремонт та транспортні витрати - продав машину.
До того як відкрити свою справу чоловік працював шеф-кухарем в престижних ресторанах Донецька. Уже тоді намагався варити сир. Експериментував на домашній кухні. Зараз чоловік виготовляє 16 видів італійських, французьких і швейцарських сирів. Деякі з них в Європі вважаються делікатесом.
"Це кулька, де усередині сир, гімалайська рожева сіль і часник мелений, зверху покритий чорним перцем. У швейцарських ресторанах його для трюфелів труть в пасту. І це вважається дуже дорога паста. Він дуже ніжний. Його потрібно акуратно знімати пластами. Не треба його там трясти", - розповів Олександр, передає ICTV.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС зобов'яже українське місто повернути кошти, надані на житло для переселенців
У Маріуполі переселенець відкрив студентську їдальню. За 9 місяців дохід склав 300 тисяч грн. Для відкриття потрібно 500 тисяч грн. Про це Gazeta.ua розповідає донеччанин Олександр Патяка, який відкрив у Маріуполі столову "Чорниця".
Коментарі