четвер, 08 серпня 2019 00:15

Переселенець відкрив власне СТО

  Переселенець з Донецька створив успішне СТО в Мирнограде. Фото: Шахтарський край
Переселенець з Донецька створив успішне СТО в Мирнограде. Фото: Шахтарський край

Донеччанин Володимир Яроцький відкрив у Мирнограді станцію техобслуговування (СТО). Ремонтує авто, знаходить клієнтів для конкурентів і мріє про подальше розширення власної справи.

"Перед війною виплатив великий кредит, який брав для свого бізнесу, у мене все було добре – багатий досвід, багато клієнтів, багато роботи. Але прийшов 2014 рік. Я з сумкою за плечима виїхав з Донецька, все залишилося там", – розповідає Володимир, пише сайт girnyk.dn.ua.

Спочатку працевлаштувався на СТО найманим працівником, але мріяв знову мати власний бізнес і почав шукати можливості для цього.

"На моєму СТО в Донецьку працювали 9 осіб, це був успішний малий бізнес. Вмію це робити, тому вирішив і в Мирнограде відкрити таку станцію технічного обслуговування. В інтернеті знайшов оголошення про те, що можна подати заявку на грант, адже потрібно було багато обладнання, ремонтувати автомобілі", – каже підприємець.

Міжнародна організація з міграції (МОМ) придбала обладнання, в якому чоловік потребував, щоб почати роботу СТО.

"Все, що заробляв до отримання гранту, витрачав на обладнання. На грантові гроші придбав підйомник, обладнання для комп'ютерної діагностики, гідравлічного монтажу, чищення інжекторів. Працювати стало набагато легше", – додав Володимир.

За умовами гранту підприємець взяв на роботу в СТО двох осіб, знайшов приміщення.

За словами чоловіка, однією з найбільших проблем сьогодні є брак кваліфікованих працівників. Зараз у нього проходять практику ще дві людини, яких Володимир вчить на місці, придивляється до їх роботи та ставленню до обов'язків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мріяла про салон краси, але відкрила чебуречну - переселенка про власну справу на новому місці

Від початку російського вторгнення на територію України зникло 4,6 тис. осіб. Ці дані повідомляє Харківська правозахисна група, розповів її керівник Євген Захаров.

Зараз ви читаєте новину «Переселенець відкрив власне СТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути