субота, 07 жовтня 2017 00:17

Переселенці повертаються на окуповані території через високі ціни на житло

Переселенці повертаються на окуповані території через високі ціни на житло
Люди перетинають кордони окупованих території щоб провідати родичів, вирішити питання з документами, купити товари, зняти гроші, перевірити своє майно

Протягом двох місяців волонтери БФ "Право на захист" проводили моніторинг і опитування людей на п'яти пунктах пропуску, передає ІА "Вчасно". Практично половина з тих, хто перетинає лінію розмежування - пенсіонери, а значна частина людей була змушена повернутися на окупованих територію через високі ціни на оренду житла на території, підконтрольній Україні.

Більшість респондентів (91,3%) вказали непідконтрольні території як постійне місце проживання до початку конфлікту. Варто зазначити, що 79,6% з них постійно проживають на цій території.

27% всіх респондентів заявили, що внаслідок конфлікту змінили своє місце проживання. З них майже половина респондентів (46%) повернулися на непідконтрольні території. 42% через високу орендну плату житла, 29% повернулися, тому що відзначили стабілізацію на колишньому місці проживання, а 18% - неможливість знайти роботу за місцем перебування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тепер у переселенців можна пограти, як у бінго" - в соцмережах обурюються настільною грою

32% тих, хто повернувся, назвали інші причини, серед яких переважали бажання жити вдома, догляд за родичами та страх втратити житло. З іншого боку, негативне ставлення з боку місцевих як причину повернення на непідконтрольні Україні території назвали менше ніж 1% від тих, хто вирішив повернутися.

41,5% опитаних старше 65 років сказали, що перетинають лінію зіткнення щомісяця або частіше, а 51,7% опитаних того ж віку - раз у квартал або частіше, що може бути пов'язано з нормами законодавства України щодо отримання пенсій та адресної матеріальної допомоги.

Основними причинами перетину лінії зіткнення залишаються відвідування родичів, вирішення питань з документами (головним чином, стосуються пенсій), покупка товарів, зняття готівки, а також перевірка свого майна.

Зараз ви читаєте новину «Переселенці повертаються на окуповані території через високі ціни на житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути