середа, 13 вересня 2017 15:52

Назвали, який бізнес найчастіше відкривають переселенці

Назвали, який бізнес найчастіше відкривають переселенці
В Києві відкрили фото-виставку, присячену 10 річниці програми мікропідприємництва Міжнародної організації з міграції в Україні. Фото: qha.com.ua

Найпопулярнішою власною справою серед переселенців і постраждалих від торгівлі людьми стала зайнятість у сфері послуг. У неї вклали кошти 65% людей, які отримали гранти від програми мікропідприємництва Міжнародної організації з міграції в Україні.

Меншим попитом користуються сфери виробництва та сільського господарства - в них працюють 15% і 12%. Тільки 8% вклали кошти у сферу продажів, повідомляє qha.com.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 перевірок, з якими йдуть до переселенців

"Ми дуже щасливі, що більшість підприємств, заснованих завдяки цій програмі, залишаються ефективними і прибутковими. Вони створюють нові робочі місця, розширюють можливості в громадах", - сказала заступник голови представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Алессія Скіавон.

Програмі розвитку мікропідприємництва 10 років. Вона вміщує тренінги з управління бізнесом і малі гранти для запуску власної справи. За 10 років, які вона працює в Україні, 9126 осіб взяли участь у тренінгах, а 5709 - підтримані грантами. З них 4098 осіб отримали фінансову допомогу до $1000 на самозайнятість та 1087 були виділені гранти на суму $2500 на відкриття малого бізнесу.

Зараз ви читаєте новину «Назвали, який бізнес найчастіше відкривають переселенці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути