пʼятниця, 24 лютого 2017 10:39

Кредитування житла для переселенців покращить економіку

Кредитування житла для переселенців покращить економіку

Програма кредитування житла для переселенців гарантовано покращить економіку.

"Влада недооцінює економічний потенціал кредитування житла для переселенців. Ці гроші підуть до реального сектору економіки. Запуск програм кредитування житла під реальну кредитну ставку у 6-10 процентів принесе відчутний економічний ефект для всієї країни, а особливо для Донбасу", - пише у своєму блозі координатор ініціативної групи із вирішення проблем переселенців Руслан Калінін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можна обійти закон і повернути втрачені соцвиплати

Запустивши програму, влада допоможе 10-20% певного сегменту. Це близько 300 тис. осіб.

"Припустимо необхідно побудувати будинки на 100 тисяч квартир. Які вигоди для економіки? Зростання ринку нерухомості. Частина переселенців відмовляться від статусу, перестануть отримувати виплати та інші пільги. Створюють кілька десятків тисяч робочих місць для будівельників. Частина переселенців виймуть гроші "з-під подушки" і заплатять початковий внесок. Тобто вкладуть гроші в економіку. Зростуть обсяги виробництва будматеріалів, меблів, сантехніки, вікон та інших супутніх товарів. Зменшиться відток переселенців на непідконтрольну територію".

За його словами, в Україні проводять всі необхідні матеріали для такого будівництва. Немає потреби в імпорті товарів або послуг. Також не має проблем з вільною землею. Таким чином, проста програма дасть гарантоване зростання ВВП.

"Якщо ми візьмемо середню ціну квартири 500 тисяч гривень і помножимо на 100 тисяч квартир, то отримаємо 50 мільярдів гривень вливань в економіку. Плюс до 5 мільярдів гривень кожен рік за відсотковою ставкою. Так вчинили в США в часи "Великої депресії" 1929-1939 років. Тоді американці почали вкладати великі кошти в будівництво доріг. Вони вклали їх у реальний сектор економіки, що сприяло його зростанню, збільшило кількість робочих місць і поліпшило інфраструктуру".

Зараз ви читаєте новину «Кредитування житла для переселенців покращить економіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути