неділя, 28 січня 2018 00:17

Шукали квартиру з трьома собаками у машині – переселенці з Донецька
6

У місяць на двох собак витрачають близько 5000 грн
Фото: Фото надані Олександрою Цимбал
Вартість цуцика японського якіта-іну - 00
У пари акіта-іну народилось четверо цуценят: двоє дівчат та двоє хлопців
Білі акіта-іну досить рідко зустрічаються
Улюблений мопс Ричард помер восени 2017 року у  віці 9 років

Переїжджати з тваринами було складніше, ніж ми думали. Через собак нам скрізь відмовляли у житлі. Про це Gazeta.ua розповідає Олександра Цимбал, яка перевезла трьох породистих собак з Донецька у Вінницю.

" На одній квартирі ми приховували, що у нас є собаки. Доводилось ховати їх від хазяївів, які приходили щомісяця перевіряти квартиру та забирати гроші. Зараз наймаємо будинок, чиї власники живуть за кордоном. Коли вони приїжджають, їх діти грають з собаками", – каже Олександра Цимбал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щорічно можна забезпечувати житлом від 3 до 5 тисяч переселенців - експерт

На їжу, догляд та тренування пари собак породи акіта-іну у місяць витрачають близько 5000 грн. Декілька разів приймали участь у виставах.

"Хлопчика акіта-іну забирали у питомнику з Донецька. У собак там гарне походження з усіма необхідними документами. Везли цуценя через блокпости у простому пластиковому кошику. Боялись, що військові заберуть собі. Це дорога порода. Зазвичай, такі песики коштують від $1000. Кожна собака реєструється та має свій родовід, який можна перевірити на спеціальному сайті", - каже Олександра.

Був випадок, коли одну з собак покусав алабай (собака висотою близько 60-70 см при вазі 40-50 кг - прим ред). Вилікувати акіта-іну місцеві ветеринари не змогли, не вистачало обладнання. Олександрі з хлопцем довелось везти собаку до Києва.

У Тернопілі переселенці відкрили соціальний магазин "Одежина", де можна безкоштовно отримати одяг, взуття та посуд. Речі, вживані, але в хорошому стані.

Зараз ви читаєте новину «Шукали квартиру з трьома собаками у машині – переселенці з Донецька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути