середа, 29 листопада 2017 13:09

Гроші за зруйноване на Донбасі житло можуть виплатити після війни

Гроші за зруйноване на Донбасі житло можуть виплатити після війни
Переселенцям можуть компенсувати зруйноване житло в зоні АТО. Фото: gs-img.112.ua

У Верховній Раді готують новий законопроект щодо компенсацій переселенцям за зруйноване житло в зоні АТО.

"Питання стоїть про компенсації за житло, зруйноване в результаті бойових дій та агресії. Такий законопроект 4301 вже був у парламенті і за нього проголосували фактично 200 парламентарів, не проголосував чомусь "Опозиційний блок". Тим не менше, цей закон не був прийнятий. Зараз ми переформатуємо закон. Готуємо новий законопроект, він вже є у ВР, проводяться достатньо серйозні консультації з міжнародними організаціями, ООН, організаціями з прав людини, обговорюються певні стратегічні позиції цього закону", - розповів народний депутат Олег Недава в ефірі "Прямого".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "6 тисяч переселенців щорічно можуть забезпечувати житлом" - радник віце-прем'єра

За словами нардепа, закон почне працювати, коли в Україні закінчиться війна. А в держави з'являться гроші, щоб компенсувати зруйноване житло.

"Тоді виникає питання, як жити людям зараз? Можливо, потрібно дати тимчасове житло. Як виплачувати? Це може бути компенсація, яку потім можна буде вимагати від країни-агресора. Або просто допомога, тоді люди зможуть знову ж таки вимагати компенсацію", - каже Олег Недава.

Росія має заплатити €35 тис. компенсації вимушеній переселенці з непідконтрольного українській владі Луганська. У таку суму Старобільський районний суд Луганської області оцінив моральну шкоду від збройної агресії.

Зараз ви читаєте новину «Гроші за зруйноване на Донбасі житло можуть виплатити після війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути