пʼятниця, 15 березня 2019 17:05

Європейський суд з прав людини взяв справу кримчанки

Європейський суд  з прав людини взяв справу кримчанки
Переселенка хоче сама обирати банк для нарахування соціальної допомоги

Переселенка з Криму Ельвіра Шиліна в адміністративних судах України відстоювала право отримувати соціальну допомогу в іншому банку, а не в Ощадбанку. Національні суди порушення своїх прав громадянки не визнали, пишуть на Регіональному порталі Рівного.

Адвокат Микола Глотов у рамках Фонду пріоритетних справ Комітету виборців України допоміг жінці підготувати заяву до Європейського суду з прав людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти розповіли, які афери провертають на переселенцях

"Це справа не так з приводу матеріальних претензій, а більше про порушення базових прав людини, – каже Ельвіра Шиліна. – Тому що спочатку порушення відбувається на абстрактному рівні і, якщо громадянське суспільство пропускає, допускає, схвалює його, то потім відкриваються ворота тюремних таборів. Я маю право на вибір контрагента, в цьому випадку банку. І лише я маю вибирати, кому довіряти свої гроші, а не держава за мене".

Тепер Ельвіра Шиліна очікує, що Європейський суд дасть відповіді на низку питань. У тому числі, чи мав уряд право обмежувати переселенців в можливості самостійно обирати банківську установу, через яку отримувати адресну допомогу від держави.

Станом на 25 лютого 2019 року, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, взято на облік 1 364 611 переселенців з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим

Зараз ви читаєте новину «Європейський суд з прав людини взяв справу кримчанки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути