Ексклюзиви
четвер, 01 березня 2018 13:39

ЄС зобов'яже українське місто повернути кошти, надані на житло для переселенців

ЄС зобов'яже українське місто повернути кошти, надані на житло для переселенців
Слов'янськ буде змушений повернути отримані від ЄС гроші. Фото:images.unian.net/

Євросоюз може зобов'язати Слов'янськ повернути кошти, надані на проект з будівництва житла для переселенців, який не був реалізований.

Про це сказав прес-аташе представництва Євросоюзу в Україні Давід Стулік, передає Depo.Донбас. Сума коштів для повернення буде визначена після проведення аудиту.

Проект "Житло для переселенців" був поданий Слов'янською міською адміністрацією на конкурс заявок Представництва ЄС, щоб допомогти переселенцям. Основною діяльністю в рамках проекту повинен був стати ремонт гуртожитків і їх облаштування для потреб переселенців.

Загальна сума проекту €800 тис., з них €721 тис. надавав Європейський Союз. Договір по проекту продовжували двічі. На сьогодні термін реалізації проекту закінчився.

"Згідно з умовами проекту, буде проведено аудит. У разі невиконання повного обсягу робіт, одержувач гранту буде зобов'язаний повернути гроші за невиконану частину робіт. Сума буде визначена після проведення всіх перевірок. Крім аудиту, передбаченого проектом, буде проведений додатковий зовнішній аудит", - сказав Давід Стулік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі переселенець відкрив студентську їдальню

Це умовами контракту не передбачається. Глава департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку зовнішніх відносин Оксана Головко повідомила, що проект будівництва житла для переселенців в Слов'янську не був реалізований протягом трьох років.

"Це призвело до того, що місто втратило 721 тисячу євро і 180 кімнат, обладнаних для проживання внутрішньо переміщених осіб. Проект закритий і відновлюватися не буде", - сказала Головко.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб в рамках реалізації в 2018 році пілотного проекту щодо забезпечення тимчасовим житлом переселенців розподілить 51 квартиру у Маріуполі та Покровську.

Зараз ви читаєте новину «ЄС зобов'яже українське місто повернути кошти, надані на житло для переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути