середа, 31 січня 2018 09:00

Для переселенців придбали квартири за державні кошти

Для переселенців придбали квартири за державні кошти
Між переселенцями розділять 51 квартиру. Фото: mtot.gov.ua

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб в рамках реалізації в 2018 році пілотного проекту щодо забезпечення тимчасовим житлом переселенців розподілить 51 квартиру у Маріуполі та Покровську.

Про це повідомила начальник управління з питань внутрішньо переміщених осіб та гуманітарного співробітництва МінТОТ Ірина Калупаха, передає "Укрінформ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шукали квартиру з трьома собаками у машині – переселенці з Донецька

"У 2017 році міста Маріуполь та Покровськ Донецької області отримали субвенцію з державного бюджету та виділили 50% з місцевого бюджету на придбання житла для внутрішньо переміщених осіб. Так, в Покровську було придбано 9 квартир, в Маріуполі — 42 квартири. Це житло буде розподілене уже в поточному році між внутрішньо переміщеними особами з використанням досвіду Грузії за бальною системою", - сказала Ірина Калупаха.

За її словами, сама система була розроблена органами місцевої влади у цих містах разом з МінТОТ. Вона у першу чергу враховує критерії вразливості внутрішньо переміщених осіб.

Раніше Кабінет міністрів України вніс внутрішньо переміщених осіб до переліку тих, які мають право на тимчасове проживання в житлі з відповідного фонду. Місцева влада може надавати переселенцям, у яких непридатне для життя житло на підконтрольній Україні території, помешкання для тимчасового проживання.

Зараз ви читаєте новину «Для переселенців придбали квартири за державні кошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути