Ексклюзиви
субота, 03 лютого 2018 20:16

Діти переселенців озвучили українські історії
5

У проекті залучено 23 дітей переселенців ,які записували казки українською мовою
Фото: Фото з facebook сторінки "Веселка TV"
Вік найменшого учасника - 6 років
Історії озвучені українською мовою з музикою та звуковими ефектами
300 флешок отримають діти з порушенням зору та спеціалізовані бібліотеки
Знадобилось 4 місяці та 130 000 грн аби записати 20 історій

Діти з родин перселенців з Донецької та Луганської областей записали аудіо-історії для дітей з порушенням зору.

Про соціальний проект розповіла Gazeta.ua Діна Ібрагімова, генеральний директор громадського дитячого інтренет-телебачення і радіо "Веселка TV".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виграла 68 тис. грн на бізнес: переселенка відкрила студію для дітей

Працювали над записом 23 дитини з родин переселенців. Наймолодшим було 6 років, найстаршим – 13. Усі діти телеведучі студії "Веселка TV".

"Прозу читати значно складніше. Дітям було не просто тільки голосом передати емоції, зробити правильні акценти, – розповідає Діна, – Також дітям з російськомовних родин не просто промовляти на чистій українській мові та передавати український колорит. Часто були сльози, коли не виходила правильна інтонація".

Автор: Фото з facebook сторінки "Веселка TV"
  Знадобилось 4 місяці та 130 000 грн аби записати 20 історій
Знадобилось 4 місяці та 130 000 грн аби записати 20 історій

Загалом, знадобилось чотири місяці та 130 000 грн аби записати 20 історій.100 тисяч грн на реалізацію проекту надали у Агенстві ООН у справах біженців у рамках грантової програми з підтримки ініціатив переселенців, що впроваджується громадською організацією "Крим СОС". Історії обирали з книжки "Жменька слів для доброго настрою" Слави Світової. Записували у професійній студії.

"Унікальність наших історій у 3-D ефекті. Коли на фоні дитячих голосів чутно, як скрипнули дверцята шафи, їде машина чи гомонить "веселий базар". Дитина може заглибитись у власний світ та прожити дійство в уяві, – ділиться Діна, – Наші історії допоможуть і дітям з дислексією, коли виникають складнощі з читанням. Адже вони чудово засвоюють матеріал на слух. У нашій студії було декілька дітей з цим розладом".

Історії записали на 300 флешках, що будуть передані 13 школам-інтернатам, де навчаються діти з порушенням зору, а також до спеціалізованих бібліотек. 20 лютого історії будуть доступні для усіх охочих на YouTube каналі "Веселка TV" завдяки видавництву "Брайт Стар Паблішинг".

Автор: Фото з facebook сторінки "Веселка TV"
  300 флешок отримають діти з порушенням зору та спеціалізовані бібліотеки
300 флешок отримають діти з порушенням зору та спеціалізовані бібліотеки

"Флешки з історіями жовтого кольору з блакитними стрічками. Виявляється, слабозрячі діти сприймають тільки жовте. І батьки таких дітей дякували нам, що обрали саме такий колір", – зазначає Діна.

У 2010 році в Луганську дитяча студія "Веселка TV" записала перший в Україні диск аудіо-казок озвучений дітьми. Над другим почали працювати у 2013 році. Для запису 1000 дисків потрібно було знайти 20 000 грн. На жаль, казки не опублікували в Інтернеті через відсутність авторських прав на твори.

Переселенець з Донецька відновив бізнес професійної хімчистки килимових покриттів та м'яких меблів у Києві. Окрім спеціалізованої техніки та миючих засобів, знадобилось складське приміщення для зберігання техніки та автомобіль, аби виїжджати працювати до клієнтів.

Зараз ви читаєте новину «Діти переселенців озвучили українські історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути