Ексклюзиви
понеділок, 11 грудня 2017 16:26

З'ясували, хто частіше використовує ім'я коханих як пароль

З'ясували, хто частіше використовує ім'я коханих як пароль
22% користувачів ставлять на всіх облікових записах однаковий пароль Фото: відкриті пошукові мережі

Компанія EPC Group провела соцопитування і з'ясувала, які паролі до своїх акаунтів та електронних скриньок підбирають чоловіки та жінки. Для цього аналітики опитали 600 користувачів мережі по всьому світу.

З'ясували, що чоловіки приблизно в 2,8 рази частіше за жінок використовували слово "пароль" для паролів до своїх акаунтів. Також чоловіки в 1,3 рази частіше для пароля використовують ім'я своїх коханих.

22% користувачів ставлять на всіх облікових записах однаковий пароль, що збільшує загрозу злому. Лише 14% опитаних зізналися, що використовують різні паролі для своїх акаунтів в соцмережах, повідомляють у techtoday.in.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Google Play з'явився вірус, який зчитує банківські паролі

У результаті дослідження, з'ясували, що десята частина користувачів понад 7 років не змінювала паролі від своїх скриньок або особистих профілів.

Компанія Google спільно з Каліфорнійським університетом Берклі провела дослідження про основні способи крадіжки паролів. Щоб побачити, як працюють викрадачі паролів та інших конфіденційних даних, вони проаналізували декілька чорних ринків. Результатами дослідження поділилися публічно. Як розповіли у компанії, щотижня хакери крадуть до 250 тис. логінів і паролів від облікових записів Google. Існує щонайменше 25 тис. інструментів для злому. Найпоширеніші з них: фішинг, використання програм-кейлогерів і витік даних через третю сторону.

Зараз ви читаєте новину «З'ясували, хто частіше використовує ім'я коханих як пароль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути