Ексклюзиви
четвер, 16 серпня 2018 07:25

З'ясували, до чого призведе відмова від соцмереж

З'ясували, до чого призведе відмова від соцмереж
Соцмережі стали невід'ємною частиною нашого життя. Фото: Факти ICTV

Соцмережі стали невід'ємною частиною нашого життя.

Але вони забирають занадто багато часу і викликають залежність. Якщо обмежити свою присутність в мережі хоча б на короткий проміжок отримаєте наступне:

1. Всю заплановану роботу виконаєте дуже швидко. Коли не потрібно турбуватися, що на телефон починають масово приходити повідомлення, продуктивність ростиме.

2. Зросте рівень креативності. Соціальні мережі заважають творчості. Повністю відмовившись від них, мозок рятується від найсильнішого відволікаючого чинника і можете включити креативний потенціал на повну потужність.

3. Хоча наслідки відходу з соціальних мереж в цілому позитивні в довгостроковій перспективі, в перший час відчуватиметься стрес і занепокоєння. Ці почуття викликані нейробіологічною втратою відчуття постійного спілкування. На щастя, це почуття швидко проходить.

4. Зросте відчуття впевненості. Вихід із соціальних мереж допоможе позбавитися від соціального порівняння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найпопулярнішу серед українців соціальну мережу

5. Покращиться сон. Варто згадати той момент перед сном, коли думали, що тільки на хвилину вирішили зайти в інтернет. Коли людина залишає соціальні мережі, їй гарантований хороший нічний відпочинок.

6. Особисті відносини стануть міцнішими. Звичайно, соціальні мережі можуть бути відмінним способом залишатися на зв'язку зі старими друзями або родиною. Але справжні, живі відносини, як правило, набагато сильніші.

7. Зменшиться кількість сварок. Набагато легше написати негативний відгук або коментар, коли ховаєтеся за екраном, ніж кидати образу людині в обличчя. Коли людина перестає використовувати соціальні мережі, то виходить з онлайн-битви і стає менш емоційно зарядженою.

Пристрасть до соціальних мереж — пандемія. Вона поширилася у всьому технологічному світі. Інтернет-користувачі не зовсім обізнані про небезпеку сучасних технологій. Колишні співробітники Facebook, Google і Apple запустила кампанію під назвою Truth About Tech. Вони проводять просвітницькі акції щодо небезпеки інтернету.

Зараз ви читаєте новину «З'ясували, до чого призведе відмова від соцмереж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути