Ексклюзиви
вівторок, 18 вересня 2018 19:45

Замінить м'ясорубку, міксер і соковижималку - як обрати кухонний комбайн

Замінить м'ясорубку, міксер і соковижималку - як обрати кухонний комбайн
Вартість кухонного комбайна залежить від виробника, кількості насадок, функцій і програм. Фото: АЛЛО

Популярні серед жінок кухонні комбайни полегшують приготування їжі. Один пристрій замінює багато інших кухонних приладів: збиває, місить тісто, ріже скибочками або мілко подрібнює. У наборах є тертка для дерунів, блендер, млинок і диск-емульгатор для замішування тіста на млинці чи приготування домашнього майонезу. Є моделі, які можуть подрібнити зерна кави, вичавити сік чи приготувати морозиво.

"Сучасні кухонні комбайни мають компакті габарити і великий асортимент насадок для приготування різних страв. Завдяки такій зручній машині можна швидко приготувати смачний сніданок, обід або вечерю. Купити пристрій можна на будь-який смак, адже на ринку представлено багато моделей і виробників різного цінового сегменту", - розповідає Gazeta.ua продавець-консультант магазину техніки Артем Романов.

Вартість пристроїв залежить від виробника, кількості насадок, функцій і програм. Пристрої компаній First, Tristar, Gorenje найдешевші - коштують від 700 грн. Комбайни брендів Philips, Panasonic чи Braun - більше 6 тис. грн.

Спеціаліст розповів, якими бувають кухонні комбайни і на що слід звернути увагу при купівлі пристрою для дому.

З двох комбайнів з однаковим об'ємом чаш, слід вибирати той, у якого вища потужність

У магазинах можна побачити високі, низькі, малі і габаритні кухонні комбайни. Скажіть, це залежить від типу пристрою чи, можливо, це просто дизайнерський підхід?

Комбайни можна поділити на два типи: кухонні подрібнювачі або компактні комбайни і багатофункціональні комбайни. Перші мають кілька функцій. Складається з робочої чаші і приводу. У комплекті - ніж, дві-три тертки і насадку для збивання. Вони не дорогі та займають мало місяця. Підійдуть для приготування соусів, пюре, нарізання продуктів. Комбайни громіздкі. Мають у середньому десять насадок. Вони вичавлюють сік, замішують тісто, перекручують м'ясо, збивають суміші та ріжуть різні продукти. Зазвичай пристрої бувають такі, які можна ставити окремо у будь-якому зручному місці. Його варто обирати пристрій з гумовими ніжками. Тоді комбайн можна зафіксувати. Вбудовані моделі монтують у кухонну стільницю.

На які параметри, окрім типу пристрою, слід також звертати увагу?

Як швидко і, головне, ефективно працюватиме ваш комбайн залежить від його потужності. Вона повинна співвідноситися з об'ємом чаші. Для чаші півтора літра мінімальна потужність 300 Вт. Для двох літрів - 400 Вт. Для трьох - 700 Вт. Для сім'ї з двох-трьох осіб вистачить чаші об'ємом до двох з половиною літрів. Якщо готувати доводиться багато - три-чотири літри. Це заощадить час, адже продукти можна обробити за один-два рази. З двох комбайнів з однаковим об'ємом чаш, слід вибирати той, у якого вища потужність. Менш потужні пристрої добре подрібнять овочі, зелень чи замісять тісто на млинці. Зате значно гірше справляться з подрібненням сирого м'яса чи замішування тіста на пиріг.

Які бувають чаші?

Чаші для комбайнів бувають ударостійкі і термостійкі. Вона повинна виносити мінус 5 градусів і плюс 80. Їх виготовляють зі скла, пластмаси чи нержавіючої сталі. Перші дві можуть розбитися. Але їх можна мити у посудомийні машині, нагрівати у мікрохвильовці, охолоджувати у холодильнику. Такі чаші прозорі, тому краще підійдуть для збивання крему і подрібнення овочів. Металеві чаші міцні. Їх використовують для м'яса чи тіста. Їх можна ставити на плиту і в морозилку, але для посудомийки вони не годяться. традиційно чаші мають кришку, деякі - ручку.

Деякі комбайни не вмикаються, якщо не правильно встановити або зафіксувати насадку

Як управляти комбайном?

Комбайни мають механічне або електронне управління. У них від однієї до п'ятнадцяти швидкостей. Чим твердіший продукт - тим більшою має бути швидкість. Пристрої з процесорами автоматично розпізнають насадку і самі обирають необхідну швидкість. Багато комбайнів мають імпульсний режим. Він працює, коли утримується кнопка цього режиму. З його допомогою роблять муси або подрібнюють тверді продукти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати морозильну камеру - поради фахівця

Сучасну техніку комплектують різними ножами і насадками. Які з них мають бути обов'язково?

Основні - це ножі для для подрібнення, шинкування і нарізання продуктів, насадки для тертки, блендер, вінчик для збивання вершків і білків. Окрім цього, є насадки для суфле, пасти і макарон, пресом для розтирання фруктів і овочів для пюре.Дорожчі моделі комплектують дуже різноманітними насадками. Для приготування фаршу додають насадку м'ясорубка. Для приготування соку - соковижималка. У дорогих моделях соковижималок дві - окрема для цитрусових і окрема для інших овочів чи фруктів. Насадка-гак ідеально підійде для замішування тіста. Вона не залишає грудочок і борошна. Також є морожениця. Її можна ставити у морозилку - це дуже зручно, бо не треба готову масу перекладати у різні ємності. Для любителів свіжо змеленої кави ідеально підійде кавомолка. Є насадки для приготування борошна і крупи. Вона схожа на маленький млин, у якій жорна з каменю із сталі.

Якими додатковими функціями виробники оснащують сучасні пристрої?

Є моделі, до яких можна купувати необхідні аксесуари. Деякі комбайни не вмикаються, якщо не правильно встановити або зафіксувати насадку. Дорожчі моделі мають запобіжник від перегріву. Пристрій вимикається, коли мотор перегрівся. Комбайни також комплектують контейнерами, де можна зберігати насадки і ножі.

Посудомийну машину обирають залежно від потреб і приміщення, де її використовуватимуть. Повногабаритні мийки можуть вміщувати більше 15 комплектів посуду, підійдуть для великої родини. У вузькі - 45 см у ширину - завантажують 8-10 комплектів. Компактні мийки встановлюють на столі чи навісній шафі. Вони розраховані для сімей з 4 осіб і вміщують 6-8 комплектів посуду.

Зараз ви читаєте новину «Замінить м'ясорубку, міксер і соковижималку - як обрати кухонний комбайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути